Android TV Box nedir? Hangisini almalıyım?

Android TV

Android TV Box, isminden de anlaşılabileceği gibi Android işletim sistemine sahip olmayan televizyonunuzu akıllı android tv haline getiren bir aygıt.

Bu tip cihazların en temel özelliği Kodi ve ip tv gibi uygulamalar sayesinde yerel kanalların yanı sıra ücretli ve premium özelliğe sahip bütün kanallara ücretsiz bir şekilde ulaşmanızdır. Bu nedenle bu tip cihazları alırken işletim sisteminin korsan yazılımlara izin veren bir işletim sistemi olması sizin için önemlidir. Uzatmadan size piyasadaki en güçlü ve en ideal 5 Android TV Box hangileri sıralayalım.

Nvidia Shield TV

2017 yılında tanıtılan bu cihaz piyasadaki en güçlü Android TV Box olarak karşımıza çıkıyor. Shield TV’nin aslında bir TV Boxun yanında konsol işlevi görmesi ve piyasadaki bir çok oyunu sorun yaşamadan çalıştırması.Cihaz Amazon Video, Netflix, YouTube, Google Play ve Vudu gibi platformlardaki 4K HDR filmleri sıkıntı çekmeden oynatabiliyor. Nvidia Tegra X1 işlemciden gücünü alan cihazda grafik işlemcisi olarak 256 çekirdekli GeForce birimi tercih edilmiş. Cihaz 3GB RAM ve 16 GB dahili hafıza ile geliyor. Ülkemizdeki şu anki fiyatı ise 2700TL. (TV Box için oldukça fazla olsa da konsol işlevi bulunduğunu göz ardı etmeyin.)

nvidia shiled

Otomobil piyasası ikinci elde neden yükseldi?

Amazon Fire TV 4K 

Ülkemizdeki fiyatı 500TL bandında yer alan bu cihaz. Kendisinden istenileni fazlasıyla yerine getirebiliyor. Dışarıdan yükleyebileceğiniz her uygulamayı rahatlıkla çalıştıran cihaz üstelik tv ünitenizde yer kaplamıyor. Televizyona bir filaş bellek gibi bağlanabilen cihazın tek dezavantajı Türkiye’de resmi olarak henüz satışının olmaması.

images 2 1

Xiaomi Mi Box s 4k

Küçük ve fazla yer kalamayan bu ürün için tam bir fiyat performans canavarı diyebiliriz. Diğer cihazlara oranla biraz daha uygun olan bu tv boxta 4K video oynatabilme özelliği de mevcut. 2GB RAM ve 8GB dahili depolama kapasitesi bu ürünün diğer özellikleri. Ürünün fiyatı ise 450TL.

images 4

 

H96 Max

Şu ana kadar sayılan cihazlar Türkiye’de bilinen ve en çok kullanılan cihazlardı. H96 Max ise Çin’den ithal edilebilen bir aygıt. Ürünün ithalatçı fiyatı 500TL ile 600 TL arası değişiyor. Android 8.1 işletim sistemi ile gelen cihazda 3 GB RAM ve 32GB dahili depolama alanına sahip. Kullanıcı yorumlarına göre cihaz son derece tatmin edici bir performans sergileyor.

images 5

Case 4U Tanix TX6 4K Android TV Box

Çin menşeili bu Android TV Box görsel olarak diğer cihazlardan bir tık daha geride. İçerisinde 4GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı bulunan kutuda Android 9.0 işletim sistemi yüklü. Normal fiyatı 600TL ile 750 TL arası değişse de şu sıralar var olan kampanya ile 400 TL’ye alabilmek mümkün.

images 6


Yorumlar kapatıldı.