Yeni Aston Martin Valhalla tanıtıldı

Aston Martin Valhalla

Aston Martin, elektrikli otomobillerinin öncüsü olarak gördüğü yeni yüksek performanslı hibrit otomobili Aston Martin Valhalla’yı tanıttı.

Bugün artık herkesin kabullendiği bir gerçek var ki o da otomobil dünyasının geleceği elektrikli otomobiller üzerine kurulu olacak. Avrupa Birliği’nin ardından geçtiğimiz günlerde de Kaliforniya’nın 2035’te yakıtlı araçları yasaklayacağını duyurması, karbon yakıtlı araçların günlerinin sayılı olduğunu gösteriyor. Bu yüzden tüm otomobil üreticileri elektrikli otomobillere geçiş için gerekli adımları atıyor. Aston Martin gibi lüks spor araçları üreten otomobil üreticileri bile bu kaçınılmaz geçişi kabullenmiş durumda. Nitekim Aston Martin, bu hafta tanıttığı yeni hibrit otomobili ile gelecekte çıkaracağı elektrikli otomobilleri için bir yol haritası çiziyor.

Şirketin yüksek performanslı hibrit otomobili Aston Martin Valhalla’nın yeni versiyonu dün Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtıldı. Aston Martin, 937 beygir gücündeki bu hibrit otomobilin, 2025’te çıkaracakları ilk elektrikli otomobillerinin bir tür öncüsü olduğuna dikkat çekiyor ve bu araçta sunduklarının, gelecek için planladıklarının göstergesi  olduğunu söylüyor.

aston martin valhalla

Bildiğiniz gibi elektrikli otomobillerde sürücüler kontrolün bir kısmını elektrikli sistemlere ve gelişmiş yol desteği özelliklerine devrediyor. Otonom sürüş özellikleri elektrikli otomobillerin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Ancak Aston Martin Valhalla’yı tasarlayan mühendisler, Aston Martin’le özdeşleşen sürücü deneyimini bozmamak için Valhalla’yı kontrolü sürücüye verecek şekilde tasarladılar. Elbette Valhalla’da da sürüş destek özellikleri yer alıyor ama Aston Martin, aracın isteyen sürücülere o eski otomobillerdekileri aratmayacak bir sürüş kontrolü vereceğini söylüyor.

Jeff Bezos’un uzay istasyonu projesi onayı aldı