Renault elektrikli otomobiller için dev yatırım planını açıkladı!

Renault

Fransız otomobil ürecisi Renault, Paris’in batısında yer alan Flins’deki üretim tesisinde üretilen elektrikli araçlarda model çeşitliliğini ve üretim kapasitesini arttırmak için dev yatırım planını açıkladı. İşte detaylar.

1952 yılından beri üretim yapan Flins Fabrikası, hali hazırda Renault Clio, Zoe ve Nissan Micra gibi subcompact modelleri üretiyor. Fransız üretici şimdilerde “Drive The Future” planı kapsamında 1 milyar avroluk dev yatırımla fabrikanın üretim kapasitesini iki katına çıkarmayı planlıyor.

Renault CEO’su açıklama yaptı!

Şirketin CEO’su Carlos Ghosn yaptığı açıklamada dev yatırımla ilgili “Fransa’daki elektrikli araç yatırımlarımızın hızlanması, Fransız endüstrisindeki rekabet gücümüzü arttıracaktır” dedi.

Renault Grubu, yeni stratejik planı Drive The Future (2017-2022) kapsamında Fransa’nın kuzeyinde yer alan Douai fabrikasında Japon ortakları Nissan ile birlikte yeni bir EV mimarisine dayanan elektrikli araç üretmeyi planlıyor. Tesis şu an hali hazırda Scenic ve Talisman gibi modelleri üretiyor.

Şirketin Normandiya bölgesinde bulunan Cleon fabrikası ise elektrik motoru üretim kapasitesini yakın zamanda üç katına çıkarmayı planlıyor. Ayrıca şirketin elektrikli Kangoo üretme gibi bir planı da söz konusu.

Renault ve Nissan Birleşiyor mu?

Fransız otomotiv devi son dönemde Avrupa’daki elektrikli otomobil satışlarında %38’lik bir yükseliş kaydetti. Bu artıştaki en önemli rolü ise elektrikli hatchback modeli Zoe üstlendi. Son dönemde tüm satış patlaması yaşayan Zoe, 2015 ve 2016 yıllarında dünyanın en çok satan 10 otomobili listesine girmeyi başardı.

Renault