HP, yeni ürünleriyle iddialı! Genel Müdür Emre Alaman ile konuştuk!

dd h54

#İŞBİRLİĞİ

HP, yeni ürünlerini Dubai’de görücüye çıkardı. Firma, oyuncu ekipmanlarından ofis ürünlerine, taşınabilir çözümlere kadar pek çok dikkat çekici ürünle boy gösterdi. Donanım Günlüğü ekibi olarak biz de bu özel etkinlikte yer aldık. Bu videomuzda ise, HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman ile gerçekleştirdiğimiz röportajın detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

HP, farklı alanlara yönelik çalışmalarıyla gündemde kalmayı sürdürüyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde özel bir etkinlik gerçekleştirdi ve yeni çözümlerini tanıttı. Yetkililer, bu çözümleri tanıtırken özellikle “hibrit çalışmaya yönelik hamleler” vurgusunu yaptı. Zira özellikle son 2 yıldır pandemi sebebiyle hem iş hem de özel yaşantımızda pek çok farklılıklar meydana geldi ve yeni alışkanlıklar edindik. Haliyle büyük firmalar da bu değişimleri göz önünde bulundurarak hareket ediyor.

HP’nin iddialı ürün ailelerinden bir tanesi, yeni Dragon Fly laptop serisi oldu. Bu ürün ailesinde, daha gelişmiş bir webcam’e yer veriliyor ve yapay zekâ desteği de bulunuyor. Böylece ister iş, isterseniz de özel toplantılarınız için daha iyi görüntü kalitesi ve ses kalitesi elde edebiliyorsunuz. Ayrıca, görüşme esnasında yerinizden kalkabilir, farklı bir konuma geçiş yapabilirsiniz. Bu esnalarda kameranın yüzünüzü takip edebilme yeteneği sayesinde iletişiminiz de kopmamış oluyor.

HP’nin ön planda tuttuğu bir diğer ürünü ise, yeni All in One PC, yani hepsi bir arada bilgisayarıydı. Bu bilgisayarda 5K çözünürlüklü ekran ve 2 kameralı sistemden söz edebiliriz. Örneğin bu kameralardan bir tanesi sizi çekerne, diğeri de aynı anda sizin göstermek istediğiniz bir ürünü ya da yazılı notunuzu çekebilir. Böylece sanki karşınızda oturan biriyle fikir alışverişinde bulunuyor ve notlarınız, projelerinizi bire bir paylaşıyormuş hissini yaşayabilirsiniz. Diyelim ki siz bir tasarımcısınız ve müşterinize çizdiğiniz tasarımı kamera aracılığıyla gösterebilir ve onun yorumları neticesinde son halini almasını daha kolay sağlayabilirsiniz.

HP, yeni ürünleriyle iddialı! Genel Müdür Emre Alaman ile konuştuk!

Tabii HP denince akla gelen konulardan bir tanesi de yazıcılardır

Firma, bu tarafta da hem toner hem de sessiz çalışma başlıklarına odaklandı. Masanızda çalışırken, bir yandan da sessizce yazıcıdan çıktı alabileceksiniz. Şimdiye kadar hazırlanmış en sessiz yazıcı olabilir.

Toner tarafına geldiğimizde ise, HP, poşetli ve doldurulması kolay sıvı lazer toner hazırladı. Bu toner, sayfa başına maliyeti ciddi oranda düşürüyor ve uzun süreli kullanımlarda ekonomik çözümler sunabiliyor. Özellikle kobiler için hazırlanıldığı söylenen bu teknoloji, toner masraflarını ciddi ölçüde düşürebilir. Bu lazer tanklı yazıcı teknolojisinin dünyada bir ilk olduğunu da belirtelim.

HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, hazırlanan tüm bu ürünlerde bir diğer önemli detay olarak, enerji tasarrufuna vurgu yapıyor. Tüm ürün portföyüne bakıldığında, 15 sene öncesine kıyasla %50 daha az enerji tüketiminden söz ediliyor. Tabii geri dönüştürülmüş plastik malzemelerin üretimde kullanılması sayesinde de çevreci bir duruş sergileniyor.

Daha fazla detayı röportaj videomuzda bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Reno7 video inceleme