Yılın Oyunu Elden Ring seçildi

Elden Ring

Game Awards 2022’de ödüller sahiplerini buldu. Yılın Oyunu ödülü, yılın başından beri övgülere boğulan Elden Ring’e gitti.

Oyun dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Game Awards, dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyun severin takip ettiği Game Awards 2022 pek çok heyecan verici tanıtıma sahne olurken, yılın en iyileri de ödüllerine kavuştu.

Bu yıl Game Awards’ta büyük ödül, yani Yılın Oyunu ödülü, tahmin edildiği üzere Elden Ring’e gitti. Dark Souls serisinden tanıdığımız From Software stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, çıktığı günden beri adından övgüyle söz ettiriyor. Hem eleştirmenlerin hem de oyuncuların beğenisini kazanmayı başaran Elden Ring, hem aldığı olumlu yorumlarla hem de yakaladığı başarıyla bu ödülün en büyük favorisi olduğunu zaten göstermişti.

Game Awards 2022’de Yılın Oyunu için aday olan oyunlar şunlardı:

elden ring

  • A Plague Tale: Requiem
  • Elden Ring
  • God of War Ragnarok
  • Horizon Forbidden West
  • Stray
  • Xenoblade Chronicles 3

Game Awards 2022’de ön plana çıkan bir diğer oyun da God of War Ragnarok oldu. Teknik dallarda Yılın Oyunu ile başa baş yarışan God of War Ragnarok, En İyi Hikaye ve En İyi Müzik gibi çok sayıda ödülün sahibi oldu.

Sifu ve Neon White gibi dikkat çekici yapımların yarıştığı Yılın En İyi Bağımsız Oyunu kategorisinde ödül, oyuncuların bir kediyi kontrol ettiği Stray oyununa gitti. En İyi Mobil Oyun ödülünün sahibi ise Marvel Snap oldu.

TikTok 2022’de en çok izlenen videoları açıkladı