Elden Ring satışları 20 milyona ulaştı

Elden Ring

2022’ye damga vuran oyunlardan olan Elden Ring, 2023’te de hızla satmaya devam ederek toplam 20 milyon kopya satmayı başardı.

Bildiğiniz gibi 2022’de oyun dünyasına damga vuran yapımlardan biri de Elden Ring oldu. Souls oyunlarından tanıdığımız From Software stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, hem eleştirmenlerden hem de oyun severlerden tam not alırken, yılın en çok satan oyunlarından biri olmayı da başardı. Çıktığı günden beri en çok satan oyunlar arasında kalmayı başaran Elden Ring, bu sayede tüm zamanların en hızlı satan Japonya yapımı multi-platform oyunu (Nintendo’ya özel çıkan oyunlar değerlendirmeye alınmadı) haline getirdi.

2023’te de satış performansıyla göz doldurmaya devam eden oyun, bu sayede önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Dark Souls serisinin arkasındaki isim olan Hidetaka Miyazaki ile Game of Thrones’un yaratıcısı George R.R. Martin’in ortak projesi olan Elden Ring’in sattığı kopya sayısının 20 milyonu geçtiği duyuruldu.

elden ring

From Software’ın açık ara bugüne kadarki en başarılı oyunu olan Elden Ring, From Software’ın eski oyunları ile arasındaki farkı daha da açıyor. Stüdyonun bundan önce en çok satan oyunu Dark Souls 3’tü ki o da 10 milyon kopya satmıştı. Yani anlayacağınız stüdyonun son oyunu, Dark Souls 3’ü bile ikiye katladı. Üstelik sattığı kopya sayısı önümüzdeki aylarda daha da artacak gibi duruyor. Çünkü oyunun satış rakamları hala oldukça yüksek seviyede.

Google Pixel Fold batarya konusunda iddialı olacak