Elden Ring’in yaratıcısından yeni oyun geliyor

Elden Ring

Elden Ring’in arkasındaki stüdyo olan From Software yeni bir oyun için işe alımlara başladı. Üstelik bu yeni oyun Armored Core serisiyle bağlantılı olabilir.

Bildiğiniz gibi bu yıl oyun dünyasına damga vuran yapım Elden Ring oldu. From Software stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, hem eleştirmenlerden hem de oyun severlerden tam not alırken, yılın en çok satan oyunlarından biri olmayı da başardı.

Elden Ring’in yakaladığı bu başarı, From Software’ın bir sonraki projesinin ne olacağı konusunda merak uyandırdı. Stüdyonun sevilen oyunun devamı için çalışmalara başlaması bekleniyor fakat From Software şu sıralar farklı projeler üzerinde de çalışıyor. Görünüşe bakılırsa bu projelerden biri de stüdyonun neredeyse 10 yıl önce çıkan oyunlarından birinin uzun yıllardır beklenen devam oyunu.

armored core

Birden fazla proje için işe alımlara başlayan şirket tarafından yayınlanan ilanlar, bu projelerin neler olabileceğine dair ipuçları barındırıyor. Bu ipuçları incelendiğinde, söz konusu oyunlardan birinin de yeni Armored Core oyunu olduğu anlaşılıyor. Çünkü bir 3D karakter tasarımcısı yayınlana ilanda şirketin “insan, yaratık ve mecha” tasarımları yapacak bir grafik tasarımcı aradığı belirtiliyor. From Software ve mecha denince elbette akla gelen ilk oyun Armored Core oluyor.

Şirketin TPS türündeki aksiyon serisini yeniden canlandırmak istediği zaten bir süredir konuşuluyordu. Ortaya çıkan bu son bilgilerle birlikte yeni bir Armored Core oyununun hazırlık aşamasında olduğu büyük ölçüde kesinleşmiş oldu. Elbette tam anlamıyla kesinleşmesi için şirketten resmi bir açıklama gelmesini beklememiz gerekiyor.

Son olarak 2013 yılında çıkan Armored Core: Verdict Day ile oyun severlerin karşısına çıkna Armored Core serisi uzun süredir gözlerden uzak olsa da oyun dünyasının kült serilerinden biri olarak akıllarda yer etmiş durumda. Bu yüzden Elden Ring ile eli rahatlayan şirketin bu seriyi yeniden canlandırmak istemesi çok da şaşırtıcı değil. Elden Ring’in stüdyoya getirdiği prestij ve popülerlik Armored Core serisinin yeniden canlanmasına yardımcı olabilir.

iPhone 14 Pro Max’in bataryası 13 Pro Max’ten küçük olabilir