Elden Ring’in DLC’si belirsizliğini koruyor

123 25

Elden Ring’in genişleme paketi Shadow of the Erdtree merakla bekleniyor. Bir süre önce çıkan dedikodularda DLC’nin The Game Awards’da tanıtılacağı söylenmişti. Fakat oyun dünyasından bazı eleştirmenler bu konuda umutlu değil.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree hakkında elde çok az bilgi var. Youtuber Ziostorm, ek paketin The Game Awards’da resmen duyurulacağını ve 5 Şubat 2024 piyasaya sürüleceğini iddia etmişti. En azından kaynaklarının böyle söylediğini belirtmişti. Son günlerde sosyal medyada DLC’nin duyurulması hakkında ilginç tartışma var. Oyun medyasından bazı isimler FromSoftware’ın The Game Awards’ta tanıtım yapmayabileceğini düşündüğünü ifade etti. Fakat herhangi bir neden belirtmediler. Bu durum daha önce de oyuncular tarafından Reddit, ResetEra gibi platformlarda da konuşulmuştu. Neler olacağını ancak 7 Aralık’ta gerçekleşecek olan The Game Awards’da göreceğiz.

elden ring

Oyun endüstrisinden farklı kaynaklara göre oyunun sadece bir DLC’si olacak. Söylentide Shadow of the Erdtree’nin gerçekten büyük bir ek paket olacağı belirtiliyor. Haziran ayı başında Lance McDonald da aynı durumu dile getirmişti. From Software oyunlarıyla oldukça haşır neşir olan biri olan McDonald, Elden Ring için normalde iki ek paketin planlandığını söylemişti. Japon yapımcının bu eklentileri satmak için Season Pass düşündüğünü, fakat planın Shadow of the Erdtree ek paketiyle birlikte çöpe atıldığını vurgulamıştı.

From Software’in neden orijinal planı iptal ettiğini bilinmiyor. Fakat Shadow of the Erdtree’nin ayrı ayrı çıkacak iki küçük eklenti ve Season Pass’a göre çok daha avantaj sağlayacağı söyleniyor. Benzer bir durum Bloodborne için de yaşandı. Normalde Bloodborne’a da iki farklı eklenti çıkarılması düşünülmüş, ancak The Old Hunters isimli büyük ve tek eklenti çıkmıştı. Halen birçok detayı sır olan DLC’le ilgili söylenenler bunlar. FromSoftware’ın resmi açıklamasını beklemekten başka çare yok.

Rapor: Apple’ın 5G modeminde olumsuzluklar devam ediyor