FIFA’nın yerini alacak EA Sports FC’den beklenen fragman geldi

EA Sports FC

Bu yıldan itibaren FIFA serisinin yerini alacak olan EA Sports FC serisi yüzünü gösterdi. Merakla beklenen oyundan ilk fragman paylaşıldı.

Bildiğiniz gibi oyun dünyasında bir devir kapanıyor. 1993 yılında FIFA International Soccer ile hayatımıza giren ve o günden beri en çok satan oyunlar arasından hiç çıkmayan FIFA serisi, tarihe karışıyor. FIFA federasyonu ile isim hakları konuşunda anlaşamayan EA Sports, bundan sonra futbol oyunlarını EA Sports FC adı altında piyasaya sürecek.

EA Sports FC serisinin ilk oyunu yepyeni bir dönemin başlangıcı olacağı için FIFA hayranları tarafından heyecanla bekleniyor. Serinin hayranları, yeni oyun hakkında en ufak detayı bile öğrenmek için sabırsızlanıyor. Neyse ki sonunda sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Son günlerde yeni oyun hakkında ilk detayları paylaşamaya başlayan EA Sports, bu kez de oyundan ilk fragmanı oyunseverlerle paylaştı. Heyecanla beklenen oyundan yayınlanan ilk fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Premier Lig

EA Sports tarafından yayınlanan bu ilk fragmanda oyun içinden çok fazla görüntü bulunmadığı için yeni serinin oyun mekanikleri bakımından FIFA’dan nasıl ayrışacağını henüz göremiyoruz. Ancak yayınlanan bu ilk fragman bazı önemli ipuçları barındırıyor. İlk olarak dikkat çeken unsurlardan biri kadın futbolculara çok daha geniş bir yer açılması oluyor. Görünen o ki bu yeni seride çok daha fazla ülkenin kadın futbol ligi oyuna dahil edilmiş olacak. Öte yandan Legends kategorisi altında oyunda yer alan Zidane, Beckham ve Pele gibi oyuncuların fragmanda yer alması FUT, yani Ultimate Mode kısmının yine ön planda tutulacağının habercisi. Bildiğiniz gibi son yıllarda FIFA serisinin odağı biraz bu tarafa kaymış durumda.

Bu arada yayınlanan bu ilk fragmanın sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de var. Hatta fragman yayınlandıktan sonra sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri fragmandaki oyuncuların yüz tasarımları oldu. Bazı oyunseverler bu tasarımları Sims karakterlerine benzeterek EA Sports FC ile dalga geçti.

Nothing Phone 2 performans testinde görüldü