Oyun Fuarları Bir Bir Tarihe Karışıyor

blizzcon

Oyun fuarları bir bir tarihe karışıyor. E3’ün tarihin tozlu sayfalarına karışmasının ardından şimdi de BlizzCon benzer bir yola girdi.

Bir dönem oyun dünyası için yılın en önemli etkinlikleri arasında yer alan oyun fuarları, özellikle pandemi döneminde büyük yara aldı. Önde gelen oyun fuarlarının bu süreçte birkaç yıl düzenlenememesi, oyun şirketlerinin başka alternatifler yaratmasına yol açtı. Sony ve Microsoft gibi şirketlerin bugün kendi etkinliklerini düzenliyor olması, oyun fuarlarının gözden düşmesine sebep oldu. Hal böyle olunca bu fuarlar da bir bir tarihe karışmaya başladı.

Bir dönem oyun dünyasının en önemli buluşma noktalarından biri olan E3’ün tarihe karışmasının ardından, bu kez de Blizzard cephesinden endişelendiren bir haber geldi. Yıllardır Blizzard hayranlarını aynı çatı altında buluşturan popüler oyun fuarı BlizzCon bu yıl düzenlenmeyecek.

oyun fuarları

Artık Microsoft çatısı altında faaliyet gösteren Blizzard Entertainment, normalde kasım ayında düzenlenmesi planlanan BlizzCon’un bu yıl düzenlenmeyeceği açıkladı. Blizzard bu oyun fuarının önümüzdeki yıllarda geri döneceğini söylüyor. Ancak hatırlarsanız E3 ilk iptal edildiğinde de benzer açıklamalar yapılmıştı. İlk başta geçici olan duyurulan bu iptal kararının zamanla kalıcı hale gelmiş olması, şimdi BlizzCon’un da aynı kaderi paylaşabileceğini düşündürüyor.

BlizzCon’u iptal eden Blizzard, normalde BlizzCon’da sergileyeceği World of Warcraft: The War Within ve Diablo 4: Vessel of Hatred gibi yeni oyun ve ek paketleri Gamescom gibi farklı etkinliklerde sergilemeyi planlıyor.

Snapdragon 8 Gen 4 Kullanacak İlk Telefon Belli Oldu