Company of Heroes 3 konsollara çıkarma yapacak

Company of Heroes 3

Company of Heroes 17 yıllık geçmişe sahip olan ve kült olarak kabul edilen bir seri. Yeni oyun Company of Heroes 3 de 23 Şubat’ta oyuncuların beğenisine sunuldu. 3. oyun şimdi de konsollara çıkarmaya yapmaya hazırlanıyor. Bu durum seride bir ilk olacak.

Relic Entertainment tarafından geliştirilen gerçek zamanlı strateji oyunu Company of Heroes 3, 30 Mayıs’ta PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformları için çıkacak. Relic’in açıklamasına göre oyunda konsollara yönelik özel bir arayüz var. Oyuncular, aksiyonu durdurarak savaş alanında neler yapabileceğini keşfedecek ve buna göre hamlelerini belirleyecek. Buna taktiksel duraklatma özelliği deniliyor. Kullanıcılar yapılacak olanları belirli bir sıraya koyabiliyor. Bu özelliğin Company of Heroes 3’ün PC sürümünde de olduğunu belirtelim.

Yapımda biri İtalya, diğeri de Kuzey Afrika’da geçen iki tane tek oyunculu senaryo var. Çok oyunculu modlar da olmazsa olmazlar arasında. Essence Engine 5.0 geliştirilen Company of Heroes 3’e geçtiğimiz Mart ayı sonunda büyük bir güncelleme geldi. Bu güncelleme hem tek hem de çok oyunculu modlar için yeni eklentiler, kozmetikler, oynanış için ince ayarlar içeriyor.

Company of Heroes 3

Oyun dünyasında bir dönemin sonu

Oyun dünyasının efsane fuarı E3 de, bu sene iptal edildi. 1995’ten beridir düzenlenen E3, 2020 yılında çıkan koronavirüs pandemisi ve karantinalar nedeniyle son üç yıldır fiziki olarak gerçekleşmemişti. 2023’te olması bekleniyordu, ancak Microsoft, Sony, Nintendo, Ubisoft ve daha birçok isim fuara katılmayacağını açıkladı. Etkinliğin yeterince ilgi görmemesinden dolayı iptal kararı alındı. Birçok dev isim artık kendi özel etkinliklerini gerçekleştirip, duyurular yapıyorlar ve kitlelere ulaşabiliyorlar. Karantina döneminde mecburi olarak yapılan dijital etkinlikler de bu duruma ön ayak oldu. E3’ün 2024’te düzenlenip düzenlenmeyeceği belli değil, ancak eski ışıltısının kalmadığı bir gerçek.

Suicide Squad’tan kötü haber geldi