İyisiyle, kötüsüyle E3 2017

e3 2017 p

#İŞBİRLİĞİ

Oyun dünyasının en köklü ve en prestijli oyun fuarlarından biri olarak kabul edilen E3’ün bu yıl ki etkinliği de sona erdi. Peki E3 2017 nasıl geçti?

Oyun sektörünün gün geçtikçe daha da büyüdüğü inkar edilemez bir gerçek. Zira bu sektörün pazar hacminin ilerleyen yıllarda daha da artacağı hatta birçok firma için temel lokomotif haline gelebileceği tahmin ediliyor. Zaten düzenlenen fuarlara katılan ziyaretçilerin sayısındaki artış ta bu durumun en basit göstergesi diyebiliriz.

Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde yıllardan beri büyük oyun fuarları düzenleniyordu. Son iki yıldır ülkemizde de GIST ya da Gaming İstanbul ismi altında önemli bir oyun fuarı düzenlenmekte. Her ne kadar bu fuar şimdilik büyük oyun duyurularına ev sahipliği yapamasa da ilerleyen yıllarda bu durum da değişecektir.

Geçtiğimiz hafta Los Angeles’ta düzenlenen E3 2017 interaktif oyun ve eğlence fuarı da bir zamanlar GIST gibi bölgeye hitap eden bir fuardı. Fakat şu anda bu fuar tüm oyun dünyasına yani globale hitap ediyor. Peki oyun dünyasının en büyük ve en prestijli fuarı olarak gösterilen E3’te bu yıl neler yaşandı. Dilerseniz E3 2017 ile ilgili ufak bir analiz yapalım.