Twitchcon coronavirüs nedeniyle iptal edildi

Twitchcon coronavirüs

İptal edilen teknoloji ve oyun organizasyonlarına, büyük katılım beklenen Twitchcon da katıldı. Amsterdam’da düzenlenecek olan Twitchcon coronavirüs salgını ve potansiyel sağlık riskleri nedeniyle iptal edilmiş oldu.

Organizasyona on binlerce video oyun hayranının katılması, ayrıca dünyanın pek çok ülkesinden oyun yapımcılarının da katılması bekleniyordu. Ancak coronavirüs nedeniyle, pek çok diğer fuar gibi, Twitch con da iptal edildi.

Twitchcon coronavirüs paniğinin kurbanı oldu

Coronavirüs’ün Avrupa’da yayılması da büyük endişe doğuruyor. İtalya’da 16 milyon nüfuslu Milano şehrinin toptan karantina altına alınması da Avrupa tarihinde görülen en büyük karantina olarak kayıtlara geçti.

Şimdilik sadece bahar aylarında düzenlenecek fuarlar için iptaller açıklanırken, yaz ayları ile beraber virüsün etkisini kaybetmesi beklentisi nedeniyle yaz ve sonrası için tarihlenen fuarlara dair açıklama bulunmuyor.

Stanford coronavirüs nedeniyle dersleri online’a taşıyor

İptal edilme riski bulunan en önemli fuarlardan biri ise 9 Haziran’da başlayacak olan E3 2020 oyun fuarı. Los Angeles şehir yönetiminin fuarın iptal olmaması için çaba sarf ettiği biliniyor ancak salgın riskinin ortadan kalkmaması halinde E3’ün de iptal edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Fuarların iptal edilmesi ise firmaların ürünlerini tanıtmak için online lansmanlara yönelmesine neden oluyor. Twich ise halihazırda çok güçlü bir online kitleye sahip olduğu için, Twitch con’daki duyuruların online olarak düzenlenecek özel etkinliklerde duyurulması bekleniyor.

Peki siz bu iptaller hakkında ne düşünüyorsunuz? Coronavirüs paniği ne zaman geçer? Dünya ne zaman normale dönebilir?

Twitchcon coronavirüs