Dünyanın en güçlü 10 ordusu! Türkiye de listede!

ordu

#İŞBİRLİĞİ

Son dönemde özellikle orta doğuda sular ısınıyor. Peki dünyanın en güçlü 10 ordusu hangisi? İşte Türkiye’nin de dahil olduğu o liste!

Her zaman en çok merak edilen sorulardan birisi de dünyanın en güçlü ordusunun hangi ülkede olduğudur. Genel olarak yabancı filmlere baktığınız zaman dünyayı kurtaran her zaman Amerika ordusu olmuştur. Peki gerçekte de böyle mi?

Bilindiği üzere dünyada bazı küresel güçler mevcut. ABD ve Rusya’nın da bu küresel güçler arasında yer aldığı biliniyor. Keza böyle olmasaydı Amerika hükümeti kalkıp da bizim sınırlarımızın dibindeki sorunlara muhalefet olmazdı.

Corona virüsü dünyayı zora sokabilir

Amerika’nın bu tutumunun temel nedeni ise kendisini karşı koyulamaz olarak görmesi. Nitekim bunda da haksız sayılmazlar. Bugün Rusya dışında Amerika’nın kararlarını tam anlamıyla sorgulayabilen ikinci bir ülke bulunmuyor.

Bu durumun temel nedeni ise ordu güçleri. Peki dünyanın en güçlü 10 ordusu hangisi? Bu yazımızda Global Fire Power tarafından paylaşılan istatistiklere göre dünyanın en güçlü 10 ordusunu sizlerle paylaşacağız. Global Fire Power 55 farklı faktörü hesaba katarak bir Powerindex puanı ortaya çıkarıyor. Bu puan ne kadar düşük olursa, o ülkenin ordusu da o kadar güçlü demek. Dilerseniz bu siteye girerek herhangi iki ülkenin tüm askeri gücünü de karşılaştırabiliyorsunuz.

Dilerseniz şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri aralarında Türkiye’nin de yer aldığı dünyanın en güçlü orduları listesi ile başbaşa bırakalım. (Diğer ülke ve puanlarını görüntülemek için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

Dünyanın en güçlü orduları!

1) Amerika Birleşik Devletleri

abd

Powerindex Puanı: 0.0615