Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazı inceleme

da23

#İŞBİRLİĞİ

Epson, hem sinema hem de oyun tutkunları için hazırladığı yeni projektörüyle oturma odalarını adeta birer eğlence merkezine dönüştürmeyi hedefliyor. Firmanın güncel ürünlerinden Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazı, kolay kurulumu ve kullanım imkânlarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Tabii rakiplerine kıyasla daha uygun fiyat faktörü de var.

Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazı inceleme

Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazının kurulumu gerçekten çok kolay. Ürünü kutudan çıkarıyor ve güç kablosunu takıyorsunuz. Sonrasında HDMI aracılığıyla ister PC’nizi, ister konsolunuzu, isterseniz de Blu-Ray Player’ınızı bağlayabilirsiniz. Sonrasında güç düğmesine basıp açıyorsunuz ve hepsi bu. Bazılarımız projektör gibi elektronik ürünlerin “fazla karmaşık yapıda ve kullanımı zor” olduğunu düşünür. Sırf bu düşünceler sebebiyle de bu tip ürünleri almayı düşünmeyenler hiç de az değil. Oysa işin aslı farklı.

Ürünün gayet kullanışlı bir kumandası var, ki kutudan iki adet pil de çıkıyor. Projektörü ister bir masa üzerinde konumlandırarak kullanın, isterseniz de duvara monte edin. Size pek çok farklı seçenek sunulmuş durumda. Ayrıca, ürünün krem beyazı rengi sayesinde evinizdeki eşyalarla uyumu da zor olmayacaktır. Zaten hem göze hoş gelen hem de kolay kullanımı mümkün kılan bir tasarımı var.

6,6 kilo ağırlığındaki ürünün arka tarafında 2 adet HDMI, 2 adet USB bağlantı noktası ve ses bağlantı noktası bulunuyor. Ayrıca ürünün Bluetooth bağlantı desteği de var. Bu sayede isterseniz gelişmiş sinema ses sisteminizi ya da soundbar’ınızı rahatlıkla ürünle eşleştirebilir ve kullanabilirsiniz. Yine de, ürünü satın alan bazı kullanıcıların Bluetooth bağlantı tarafında “eşleştirememe” sorunlarıyla karşılaştıklarını da ek not olarak düşelim.

Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazı inceleme

40 inç’ten 500 inçe uzanana geniş bir yelpaze

Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazının üzerine baktığımızda, güç düğmesi, ileri geri düğmeleri, ana ekrana dönme düğmesi gibi herkesin anlayabileceği düğmeler yer alıyor. Zaten arayüzü de gayet basit. Pek çok ayarlamayı rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Bluetooth ayarlarından tutun da görüntüleme moduna, renk ve parlaklık ayarlamalarına kadar pek çok seçenek var. Ayrıca, Türkçe dil desteğinin de olduğunu, 10 farklı mod hazırlayarak hepsini ayrı ayrı kaydedebileceğinizi ve istediğiniz zaman kullanabileceğinizi de belirtelim.

Gelelim ürünün optik lensine. Kullanımı gerçekten kolay. Lensin üzerinde yer alan çemberi elinizle sağa sola çevirerek görüntü netlemesi yapabilir, diğer çemberi de çevirerek görüntü boyutunu artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Ayrıca, hemen üst tarafta yer alan ve görsel ibarelerle de desteklenen çemberleri kullanarak görüntü köşelerinde düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Gerçekten güzel ve kullanımı kolay bir tasarım.

Ürünün görüntü boyutunu 40 inç’ten tutun da maksimum olarak 500 inçe kadar yükseltebiliyorsunuz. Üstelik, görüntü kalitesinde dikkat çekici bir kayıp da yaşanmıyor. Ne de olsa 4K çözünürlükten ve içerik olduğu sürece aktif 3D görüntülemeden söz ediyoruz.

Uygun fiyata 4K çözünürlüklü içerikleri izleyin, hem 3D desteği de var

Ürün, başta da belirttiğimiz gibi 4K görüntüleme yapabiliyor. Yani gerek internet üzerinden gerekse de medya cihazlarınızı bağlayarak 4K çözünürlüklü içerikleri görüntüleyebilir, izleyebilirsiniz. Tabii burada upscale edilmiş 4K’dan söz ediyoruz. Yine de, görüntü netliği ve renk kalitesi olarak iyi bir işin çıkarıldığını söyleyebiliriz. Özellikle pek çok projektörde görülen “hareketli görüntülerde yaşanan bulanıklaşma” gibi can sıkıcı detaylara bu üründe rastlamadık.

Projektörün 3000 lümen değerde olduğunu ve 40.000 : 1 kontrast oranı olduğunu söylemeliyiz. Bu sayede oldukça parlak ve canlı renklerin sunulması mümkün oluyor. Zaten 3LCD teknolojisine sahip olan ürün, HDR10 desteğini de içinde barındırarak sizi memnun etmeyi hedefliyor. Yaptığımız denemelerde de görüntüleme kalitesinden genel olarak memnun kaldık. Lakin, “derin siyah” unsuruyla pek karşılaşamadık, onun yerine koyu gri tonlarında görsel detaylar sunuluyor. Yine de, görüntü modu ve renk ayarları arasında düzenlemeler yaparak daha iyi sonuçlar elde etmeniz de olası.

Epson EH-TW7000 4K projeksiyon cihazı inceleme

Gerçekten sessiz çalışıyor

Cihazın dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi de, rakiplerine kıyasla oldukça sessiz çalışabiliyor olması. Normal güç modundayken bir dip ses duyuyorsunuz haliyle ve bu sizi rahatsız etmiyor. Eğer yüksek performans modunu seçerseniz, parlaklık düzeyi ve görüntü kalitesi de artıyor, ama bunların yanında daha sesli çalışmaya başlıyor. Bir de Eko modu var, ki buna tasarruf modu da diyebiliriz. Bu modu aktifleştirdiğinizde parlaklık düzeyi azalıyor ve bunun yanında cihazdan neredeyse hiç sesin gelmediğini fark ediyorsunuz.

Ek olarak, ürünü Eko modunda kullanırsanız, 5000 saatlik bir lamba ömründen söz ediliyor, ki bu da günde bir film izlerseniz 7 yıl boyunca cihazı kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Pek çok kullanıcı bu detayı çok sevecektir diye düşünüyoruz.

“Gün ışığında projeksiyon cihazıyla izleme keyfi olur mu?”

Bu soru da pek çok kullanıcının hâlâ sorduğu sorular arasında yer alıyor. Bir zamanlar gün ışığı güçlüyken projeksiyon cihazlarıyla deneyim gerçekleştirmek zor oluyordu, ancak günümüzde çok gelişmiş çözümlere sahibiz ve bu çözümleri bünyesinde barındıran cihazlardan biri de Epson EH-TW7000 4K. İster gün ortasında, güneşin etkisi hâlâ güçlüyken, isterseniz de gece karanlığında kullanın, iki durumda da memnun kalmanız olası.

Toparlamak gerekirse, gerek kullanışlı tasarımı, gerekse de genel olarak performanslı yapısıyla tercih edilebilecek bir ürün bu. Bu projektör sayesinde oturma odanızı bir sinema salonuna, bir video oyun salonuna ya da stadyuma çevirebilirsiniz. Ürün, ülkemizde 8500 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Realme 5 Pro inceleme! Kullandık fotoğraf çektik oyun oynadık!