ABD ordusu sıvı metal ile gücünü arttıracak

sivi metal

Teknolojik açıdan Dünyanın en büyük ordularından olan ABD ordusu sıvı metal kullanarak büyük bir güç elde etmeye çalışacak. İşte haberimizin detayları.

Son günlerde hem şirketlerin hem de orduların en fazla üzerinde durduğu konulardan birisi hiç şüphesiz doğada bulunan metallerdir. Örneğin akıllı telefon üreticileri daha güçlü bataryalar için yeni metaller ararken, ülkelerin ordu kuvvetleri daha çok savaş güçlerini artırabilecek metallerin peşinde.

ABD ordusu sıvı metal çalışmalarını genişletecek

Metaller büküldüğünde bile, iletkenliğini ciddi oranda azaltabiliyor. Atomların yerlerinin değişmesi nedeniyle ortaya çıkan bu bükülme metalde önemli bir özellik kaybına neden oluyor.

Abd sivi metal

Yeni geliştirilen sıvı metal ürününde ise durum biraz farklı. %700 oranında genişletilen bu metaller, otomatik olarak eski haline dönüyor. Üstelik bu nanoparçacıklar birbirinden uzak yerlere sıvı olarak dökülseler bile hızlı bir şekilde yeniden bir araya gelebiliyor. Bu özelliği duyanlar Terminatör 2 filmindeki robotun sıvı metalden üretilmiş halini hatırlarlar.

Sıvı metal ile ilgili çalışmalar elbette sadece ABD tarafından yapılmıyor. Bu yılın başlarında Çinli bilim adamları da sıvı metal ile ilgili çalışmalarını sunmuşt. Her ne kadar sıvı metalin daha çok iletkenlik için kullanılacağı söylense bile, ilerleyen dönemlerde yapay zekaya sahip robotlarda bu teknolojiyi görebiliriz.

NASA gezegen çalışmalarında şekil değiştirebilen robotlar kullanılacak