ABD ordusu yapay zekayı savaşta kullanacak!

ABD yapay zeka

Bir çok kriter referans alınarak yapılan araştırmalarda, ABD ordusu dünyanın en teknolojik ordularından birisi olarak ortaya çıkıyor. Yanlışlıkla sızan bir bilgi ise onun teknolojik bir ordu olmaktan çok yapay zekayı kullanmak istediğini gösteriyor. İşte dünyanın en güçlü ordusu ile ilgili ürkütücü haberimizin detayları.

Askeri harcamalara bakıldığında ABD açık ara önde diyebiliriz. Ancak bu harcamalar daha çok çeşitli silah ve teçhizatlar için yapılıyordu. İlerleyen zamanlarda ise ABD bunu bambaşka bir alana doğru yönlendirdi. Yanlışlıkla ortaya çıkan bir bilgiye göre ABD Ordusu operasyonel gücünü artırmak için yapay zeka kullanmak istiyor.

ABD ordusu manevra gücünü arttırmak istiyor

Ulusal Keşif Ofisi NRO, Sentient Programı adı altında tamamen entegre bir istihbarat sistemi ortaya çıkardı. Bu istihbarat sisteminin en önemli özelliği de yapay zeka yardımıyla bütün uydular arasında bağlantı kurabilmesi.

yapay zeka askeri

Veriler arasında bağlantı kurup buna uygun bir operasyon planı oluşturan yapay zeka ‘Sentient’, yakın bir zamanda tam olarak aktif bir şekilde kullanılacak. Operasyonlarda bu yapay zekanın kullanılması ABD ordusunun savaş gücünü daha da arttıracak.

Hem hükümetin, hem de ordunun üst düzey yetkilileri henüz konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Ancak bu yapay zekanın kullanıldığı şu an için kesin olarak biliniyor. Peki sizce de yapay zekanın aktif bir şekilde kullanımı savaşların yıkıcılığını arttıracak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk yapay zeka bölümü 30 kontenjanla açıldı