ABD ordusu yeni teknoloji donanımları ile gücüne güç kattı

abd

Dünyanın jandarması olarak bilinen ABD ordusu yeni teknoloji donanımları denemeyi çok seviyor. Birçok kişi tarafından tartışmaların odağında yer alan bu devasa ordu korkunç bir şekilde güçlendi.

ABD ordusu yeni teknoloji donanımları kullandıkça daha dominant hale geliyor. Özellikle son dönemlerde bu alanda çalıştıklarını söyleyebiliriz. Devasa bir büyüklüğe ve güce sahip olan ABD, bunu insan sayısından almıyor. Mesela Çin daha çok vatandaş sayısı ile övünüyor. Vatandaş sayısı arttıkça asker sayısı artıyor.

ABD ise asker sayısından ziyade onların kullandığı teçhizat ile övünmeyi seviyor. Dünyanın en büyük ordusu olarak bilinen bu ülkenin askeri gücü teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor. Hatırlayacağınız ile üzere Microsoft ile birçok anlaşmasının olduğunu söylemiştik. Şimdilerde bu ordu anlaşmalarını daha fazla arttırdı.

Teknolojinin gücü onları öne çıkarıyor

Microsoft Hololens teknolojisi şu anda ABD askerlerinde aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca gece görüş gözlüğü dürbünleri gibi birçok güçlü ekipmanlara sahipler. Bu tür cihazlar sıradan gece görüş gözlükleri gibi değil. Adeta Ay ışığını insanların üzerine tutuyor.

ABD ordusu yeni teknoloji

Tüm bunlara ek olarak ABD uzay teknolojilerini de ordusunda kullanıyor. Mesela GPS bu alanda en fazla tercih edilenler içerisinde yer alıyor. Hem konum belirleme hem de genel strateji ortaya koymak için uyduları aktif bir şekilde tercih ediyorlar. ABD ordusunun Satın Alma Destek Merkezi özellikle son dönemlerde hem GPS hem de Hololens gibi farklı teknolojilere yer veriyor.

ABD ordusu SpaceX roketleri kullanacak: Ne yaptın sen Musk!

Tüm bunlara ek olarak ordunun siber güvenlik alanında da yeni ekipmanlar kazandığı ifade ediliyor. Yani her anlamda teçhizatlı durumdalar diyebiliriz. Teknolojinin gücünü kullanan ordular genellikle sayıca üstün olan ordulardan daha güçlü olabiliyor. Peki sizce ABD neden bu kadar çok teknoloji donanımı satın alıyor?