Xbox One’da güvenlik açığı bulana 20.000 dolar ödül!

Xbox One

Microsoft, Xbox One üzerinde güvenlik açığı bulana 20.000 dolar ödül vereceğini açıkladı. İşte Microsoft’un başlatmış olduğu ödül programınının detayları.

Microsoft, Xbox 360 döneminde hackerlar karşısında çok erken havlu atmıştı. Xbox 360’ın PlayStation 3’te çok önce kırılması konsol satışlarını arttırmış ancak oyun satışlarının düşmesine neden olmuştu. Bu nesilde ve gelecek nesilde Game Pass gibi servisler üzerinden yürüyecek olan Microsoft, işini sağlam kazığa bağlamak istiyor.

Mevcutta Xbox One’ı kırmak için yöntemler bulunuyor. Ancak bu yöntemler kolay değil ve konsola toplu oyun atmak için günlerce beklemeniz gerekebiliyor. PlayStation 4’ün 5.05 sürümü çok önceden kırılmış ancak yeni sürümler Sony tarafından yamalanmıştı. Nesil bitti artık firmalar eski nesil konsollarını salar diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Microsoft bugün Xbox One için yeni ödül programınını başlattığını açıkladı. XB1’da açık bulana tam 20.000 dolar ödül vereceğini açıklayan Microsoft, bu nesil konsollarını uzun süre daha yamalaya devam edecek gibi görünüyor.

Xbox Series X’ten esinlenerek PlayStation 5 konsepti yaptılar!

500 dolardan başlayıp 20.000 dolara kadar çıkan ödül programının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Ödül programına katılmak için XB1 konsoluna sahip olmanız gerekmiyor. Microsoft’un belirlediği yolları izleyerek XB1’da güvenlik açığı bulmaya başlayabilirsiniz.

Xbox One

XB1’ın kırılması konsol satışlarını bir anda iki katına çıkaracaktır. Ancak firmaların konsol satışlarından kar etmediğini defalarca dile getirdik. Firmalar, konsoldan çok oyun, hizmet ve aksesuarlardan kazanıyor. Xbox’ın Game Pass ve Live Gold servislerinin şu an rakibi yok. Microsoft, hizmet gelirlerinin bir anda düşmemesi için mevcut nesili de güvence altına almak istiyor.

Xbox Series X çıktığında XB1S ve XB1X modelleri hala desteklenmeye devam edecek. Çoğu XB1X kullanıcısı da yeni nesile geçmek için muhtemelen 1-2 yıl bekleyecek. 1-2 yıl içerisinde gelir musluklarının kapanması firma için pek iyi olmaz. Bu yüzden 20.000 dolarlık ödülün Microsoft için hiç bir şey olmadığını söyleyebiliriz.