Dünyanın en zengin ülkesi belli oldu: ABD değil

Apple Türkiye

Yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en zengin ülkesi belli oldu. Peki hangi ülke en zenginler listesine birinci sırada girmeyi başardı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

İsveç, Norveç, Almanya, Çin ve Danimarka gibi ülkeler dünyanın en zenginleri olarak biliniyor. Bu her ne kadar doğru gibi görünse bile işin aslı biraz daha farklı. Gerçekte en zengin ülkelerden bahsedersek liste biraz daha değişiyor. Nüfus bakımından küçük olan ülkeler açıkçası pek güçlü görülmüyor.

Mesela Çin gibi bir ülke hem nüfusunun fazlalığı hem de devlet gücü nedeniyle en zengin ülkeler içerisinde yer alıyor. Fakat işin aslı biraz daha farklı. gerçek anlamda zenginlik değerlendirilirse Çin geri planda kalıyor.

Dünyanın en zengin ülkesi bakın hangisi oldu?

Küresel zenginlik raporu 2021 listesine bakıldığında karşımıza son derece tuhaf bir sonuç çıkıyor. Avrupa ve ABD listede ilk sıralarda yer alıyor. Devlet olarak güçlü görülen ülkeler ise biraz daha geri planda kaldı. İsviçre kişi başına 673 bin 960 dolar ile gerçek anlamda zirveye oturdu.

dünyanın en zengin ülkesi

ABD’nin en zengin ülke olarak listede yerini almaması biraz şaşırttı. Nüfusa göre değerlendirildiğinde ABD 505 bin 420 dolar ile dünyanın en zengin ikinci ülkesi oldu. Küresel çapta bir banka kasası olarak görülen İsviçre güvenilir bulunuyor. Bu nedenle birçok kişi parasını bu ülkeye yatırıyor. Bu listenin devamında Hong Kong, Avustralya, Hollanda, Danimarka, Belçika, Yeni Zelanda, İsveç ve Singapur yer alıyor.

Bill Gates: Zengin ülkeler gerçek et yemeyi bırakmalı!

Kişi başına düşen milli gelir değerlendirildiğinde ne Rusya ne de Çin gibi ülkeler ön sırada yer alabiliyor. Peki gerçek anlamda en zengin ülkeler listesini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?