TPLink Archer C80 MU-MIMO Wi-Fi Router ile kesintisiz internet!

yrtytry

#İŞBİRLİĞİ

TPLink Archer C80 Router, güçlü teknik detayları ve akıllı bağlantı sistemi sayesinde aynı anda birden fazla cihazı kablosuz olarak uçurabilir.

TPLink Archer C80 Router, ilk bakışta alışılmışın dışında tasarım hatlarıyla dikkat çekiyor ve adeta gelecekten gelmiş bir ürün havasına sahip. Tırtıklı ve ortaya doğru kavislendirilmiş ön üst yüzeyi ve yönleri ayarlabilir dörtlü anten sistemi, ürünün bir nevi gücünü gösteriyor. Bu anten sisteminde Beamforming teknolojisi de var, ki bu sayede kablosuz cihazlara erişim daha kolaylaşabiliyor. Yine ön orta kısımda konumlandırılan ibareler ve led ışıklar da rahat kullanım için güzel düşünülmüş.

Arka tarafa baktığımızda ise, 1 WAN ve 4 LAN bağlantı noktasını görüyoruz. Açma tuşu, WPS tuşu ve reset tuşu da yine burada yer alıyor.

Ürünün kutusunu açtığımızda, Router’ın yanında bir tane güç kablosu, bir tane RJ45 ethernet kablosu, kolay kurulum kılavuzu ve garanti belgesini görüyoruz.

Maksimum Wi-Fi performansı için pek çok gelişmiş özelliğe sahip olan TPLink Archer C80 Router, aynı zamanda misafir ağı ve ebeveyn kontrolü gibi çok tercih edilen ve hayati öneme sahip özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

AC1900 MU-MIMO kablosuz router, 3 × 3 MIMO özelliğiyle geliyor. Bunun anlamı, 3 akışta da veri iletip alabiliyor olması. Bu da en basit tabirle daha fazla cihazda aynı anda daha yüksek performans anlamına geliyor, hele de 2 x 2 MIMO ile kıyaslandığında.

TPLink Archer C80 MU-MIMO Wi-Fi Router ile kesintisiz internet!

Archer C80, 2.Nesil 802.11ac desteği sunuyor. Yani evet, dual band desteği var ve 2.4GHz’de 600Mbps’a kadar, 5GHz’ta da 1300Mbps’a kadar ulaşabiliyor. Bunun da anlamı, evinizde ya da ofisinizde interneti “tam anlamıyla bir araştırma ve eğlence aracı” olarak kullanabilecek olmanız.

Bundan birkaç sene öncesini düşünün. Standart ürünler, genelde tek cihazda kabul edilebilir performans sunarken, kablosuz cihaz sayısı arttıkça bağlantı hızı da düşüyor. Bu da sadece bir cihazın değil, tüm cihazların bir süreliğine kullanılamaz hale gelmesi demek. Video izliyor olun ya da oyun oynuyor olun, düşük bağlantı sayesinde bu işlemleri sağlıklı şekilde yürütebilmeniz çok zor.

Archer C80 ise, aynı anda birden fazla cihaza yüksek bağlantı sunabiliyor ve cihazlar arasında performans farklılıklarına da izin vermiyor. Örneğin, televizyonunuzda 1080p filmler izlerken aynı anda bir arkadaşınız da PC’de online oyun oynayabilir ve diğer arkadaşlarınız da akıllı telefonları üzerinden Facebook ve WhatsApp gibi mecraları rahatlıkla kullanabilir. Ek olarak, bu ürünün IP TV’ler için de iyi bir ürün olduğunu belirtelim.

Yani evet, evinize yüksek bağlantı hızına sahip bir internet hattı çekmeniz yeterli değil. Önemli olan, kablosuz bağlantı tarafında da bu performansı diğer cihazlara iyi şekilde aktarabilmek.

TPLink Archer C80 MU-MIMO Wi-Fi Router ile kesintisiz internet!

Gelelim ağın kişiselleştirilmesi, cihaz tanımlamaları ve misafir ağı gibi detaylara

Artık internet kullanımında daha dikkatli olmamız gerekiyor. Hem kendimiz hem ailemiz hem de arkadaşlarımız için.

Örneğin, uygunsuz olduğunu düşündüğünüz içeriklere karşı çocuklarınız için önlem alabilirsiniz. Burada Ebeveyn Denetim Sistemi ön plana çıkıyor.

Ek olarak, Misafir Ağı oluşturabilir ve bu sayede ağınıza hangi cihazların bağlanabileceğini, bağlantı hızlarının nasıl olacağını ve daha pek çok detayı ayarlayabilirsiniz.

Tabii tüm bu sistemi akıllı telefonunuz üzerinden rahatlıkla takip edebilmek için TP-Link’in ücretsiz Tether uygulamasını indirmenizde fayda var. Bu uygulama, Android ve iOS tarafında yer alıyor.

Boyutlar:
8.5 × 4.6 × 1.26 in (215 × 117 × 32 mm)

Antenler:
Ayarlanabilir dört tane

Kablosuz standartlar:
IEEE 802.11a/n/ac 5 GHz
IEEE 802.11b/g/n 2.4 GHz

Protokoller:
IPv4 ve IPv6

Gelişmiş özellikler:
MU-MIMO
Beamforming
Smart Connect
Airtime Fairness
Quality of Service

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Reno3 Pro! Kavisli 90Hz ekranla su gibi bir deneyim!