Koronavirüs salgını siber saldırılar için fırsat oldu

Türkiye siber güvenlik raporu

Birçok kişinin olumsuz şekilde etkilendiği Koronavirüs salgını siber saldırılar için adeta fırsat kaynağı haline geldi. Kullanıcıların son zamanlarda daha çok siber saldırıya uğradığı ifade ediliyor.

Son zamanlardaki Koronavirüs salgını siber saldırılar ile ilgili daha fazla şikayet gelmeye başladı. Büyük siber güvenlik şirketlerinin yaptığı açıklamalarda evden çalışma düzeninin başladığı günden beri çok daha fazla saldırının yapıldığı ifade edildi. Bu durum Dünya Sağlık Örgütü tarafından da dile getirildi.

Fırsatçılar adeta kol geziyor

Bundan kısa bir süre önce Dünya Sağlık Örgütü gelen mailler ile ilgili uyarıda bulunmuştu. Birçok fırsatçının kol gezdiğini ve dikkatli olunması gerektiğini ifade etmişti.

Koronavirüs salgını siber saldırılar yeni

Şimdilerde Dünya Sağlık Örgütü’nün ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Asya’da meydana gelen bazı kimlik avı gibi sorunlar tüm dünya genelinde görülmeye başlandı. İnsanların mail adresine Dünya Sağlık Örgütü ile ilgili yazılar gönderen bazı kişiler, kimlik avı gerçekleştiriyor. Bu sayede onların birçok bilgisine ulaşan kullanıcılar bunu her yerde kullanabiliyor.

Türk Telekom Siber Güvenlik Merkezi ile verilerimizi koruyor

Büyük güvenlik şirketleri başta olmak üzere birçok kuruluş bu konuda insanları uyardı. Eğer kendilerine gelen mail uluslararası kuruluşlara ait değilse, mümkün olduğunca açılmaması talep edildi. Ayrıca virüs salgını ile ilgili takibin daha çok resmi kuruluşlar üzerinden yapılması söylendi. Eğer bunun önüne geçilmezse dünya genelinde çok daha fazla kişi mağduriyet yaşayacak. Peki sizler de böyle bir sorunla karşı karşıya kaldınız mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.