Dünya dışı yaşam için ilk durak Ceres olacak

Ekran Resmi 2021 01 08 14.26.23

Uzun süredir planlanan Dünya dışına yaşam kurulması teorisinde ilk durak belli oldu. Cüce gezegen Ceres! İşte konu ile ilgili detaylar.

İnsanlık asırlardır Dünya üzerinde yaşamaya devam ediyor. Fakat Dünya’da hayatta kalmamızı sağlayacak olan kaynaklar ciddi anlamda tükenmiş durumda. Üstelik bilim inşaları da bu durumun farkındalar. O yüzden şimdiden farklı gezegenlerde, farklı koloniler için araştırmalar başlamış durumda.

Uzun bir süredir insanların Dünya’yı terk ettikten Mars’ta kurulacak olan kolonilerde yaşayabileceğine ilişkin iddialar vardı. Fakat Finlandiyalı bilim adamları bunun Mars yerine insanlar için daha uygun bir gezegen buldu. Bu gezegen Jupiter ile Mars arasındaki asteroid kuşağında yer alıyor. Ceres isimli bu gezegen belli boyutların altında bir ölçüye sahip olduğu için cüce gezegen olarak tabir ediliyor.

Dünya dışı yaşam için ilk durak Ceres olacak

Bilim adaları Ceres’in etrafına yerleştirilecek olan bir uyduda insanların hayatını sürdürebileceğini iddia ediyorlar. Elbette bunun için aşılması gereken bir dizi engel de bulunuyor.

Ceres’in azot tabakası dünya ile hemen hemen aynı seviyede olduğu için insanların buraya alışmakta çok fazla zorluk çekmeyeceği düşünülüyor.

Lakin Güneş’ten gelen radyoaktivite yüklü ışınlar ve başı boş dolaşan asteroitler Ceres’te koloni kurmayı zorlaştırıyor. Bilim insanları ise bu tarz sorunların bir şekilde aşılabileceği konusunda hem fikirler. Elbette bunlar şimdilik varsayım aşamasındaki konuşmalar. İşler somuta döküldüğünde ne olur bilinmez.

Koronavirüs insan beynini bakın nasıl kemiriyor