NASA’dan yeni dünya keşfi

Nasa Kepler 452b

Milyarlarca galaksi içinde sayısız gezegen bulunmakta,bilim adamları bu kadar sayısız gezegen arasında dünyaya benzer farklı bir gezegenin elbet bulunabileceği görüşünde.NASA’dan yapılan açıklamada bu görüşleri doğrulayan keşifler hakkında bilgi verdi.
Şu an dünya etrafında bulunan birçok gezegen atmosfer,kaynaklar ve temel besin kaynakları nedeni ile insan ırkının yaşaması için uygunluk göstermiyor.Ancak milyarlarca galaksinin olduğunu düşündüğümüzde bu galaksiler içinde yer alan sayısız gezegen arasında dünya şartlarına benzer hiçbir gezegen yok mu?Cevap mantık olarak elbette var olarak düşünülür.Ancak günümüz teknoloji ile galaksiler gezegenler arasında araştırma yapmak kısıtlı olarak yapılabilmekte.

nasa-yeni dünya

Bunun ile beraber NASA‘nın son keşifleri itibari ile dünya atmosfer ve şartlarına uygun bir gezegen bulundu.En önemli kanıt ise insanın yaşam kaynağı olarak görülen suyun varlığı. NASA‘nın Washington‘daki merkezinde düzenlenen basın toplantısında 2009 yılında uzaya gönderilen Kepler teleskobu ile keşfedilen ve Kepler-452b adı verilen gezegenin,insan yaşamı için elverişli olduğu belirtildi.NASA üst düzey yetkililerinden John Grunsfeld, toplantıda yaptığı açıklamada, “İnsanoğlunun evrendeki diğer güneşlerin yörüngelerinde de gezegenler bulunduğunu keşfinin 20. yıl dönümünde Kepler teleskobu, tıpkı Güneş ve Dünya’ya benzeyen bir yıldızla gezegen buldu. Elde ettiğimiz heyecan verici sonuçlar, bizi evrende ikinci dünyayı bulmaya bir adım daha yaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Dünyada bulunan doğal yaşamın gitgide bozulması yakın zamanda olmasa da belki bir birkaç yüzyıl sonra mecburen insanın dünyayı bırakmak zorunda kalacağını düşünebilir.Bilim insanları belki de kendileri için olmasa da yeni nesil insanlar için yeni dünya keşiflerini sürdürüyor.

 

Nokia Here Maps elden çıkıyor!