Civilization 7’nin Çıkış Tarihi ve Oynanış Fragmanı Paylaşıldı

Civilization 7

Uzun süredir beklenen Civilization 7’nin çıkışı tarihi açıklandı; GamesCon 2024 kapsamında oyundan ilk oynanış fragmanı da yayınlandı.

Oyun dünyasının en eski ve en popüler strateji oyunu serilerinden olan Civilization serisinin son oyunu olan Civilization VI, 2016 yılında oyun severlerle buluştu; Sonraki yıllarda ise hem mobil platformlara hem de konsollara gelerek çok daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaştı. Oyun, gerek aldığı olumlu yorumlarla gerek de satış performansıyla Firaxis stüdyosunun yüzünü güldürdü. Bu yüzden şirketin Civilization 7’yi de bir an önce oyunseverlerle buluşturacağı düşünülüyordu. Ne var ki öyle olmadı. Yeni Civilization oyunu için dokuz yıl beklememiz gerekti. Neyse ki bu bekleyiş nihayet sona eriyor.

Bugün başlayan GamesCon 2024’te Civilization 7’den yeni bir oynanış fragmanı yayınlandı. Bu fragmanla birlikte oyunun çıkış tarihi de duyuruldu. Heyecanla beklenen yeni Civilization oyunu, 11 Şubat 2025’te çıkacak. Oyun PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5 ve Nintendo Switch’e yönelik olarak satışa sunulacak. Oyun şimdiden ön siparişe açılmış durumda.

Civilization 7

Civilization 7’de yeni bir Çağ sistemi olacak. Bu yeni Çağ sisteminde üç ayrı dönem olacak ve bu dönemlerin her biri kendine özgü medeniyetlere, kaynaklara ve oynanış mekaniklerine sahip olacak. Bir Çağ’da elde ettiğiniz başarılar, bir sonraki döneme geçtiğinizde size avantaj sağlayacak. Bir Çağ’dan diğerine geçerken oyuncuların yeni bir medeniyet seçmesi gerekecek. Bir önceki Çağ’da elde ettiğiniz başarılar, bu yeni medeniyetin ne gibi özelliklere sahip olduğunu belirleyecek. Oyunun tarihinde ilk kez oyuncular medeniyetlerini ayrı, liderlerini ayrı seçebilecek.

Multiplayer modunda oyuncular farklı çağlarda oynamayı seçebileceği gibi tek bir Çağ seçip onun içinde de oynayabilecek. Öte yandan multiplayer modunda cross-play özelliği de olacak. Aynı PC oyuncuları ile konsol oyuncuları birlikte oynayabilecek.

ChatGPT Hastalara Yanlış Teşhis Koyuyor