Dune 2’nin vizyon tarihi öne çekildi

Dune: İkinci Bölüm bekleyenlere kötü haber

Aslında bu yıl çıkması planlanan ama grevler yüzünden 2024’e ertelenen Dune 2’nin vizyon tarihi bu kez de iki hafta öne çekildi.

Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisinden sinemaya uyarlanan Dune filmi, 2021 yılında sinema severlerle buluştu ve büyük beğeni topladı. Başarılı yönetmen Denis Villeneuve’ün imzasını taşıyan Dune, pandemi döneminde vizyona girmiş olmasına rağmen hiç de fena olmayan bir gişe hasılatı elde ederek başarısını taçlandırdı. İlk filmin bu başarısı, en Villeneuve’ün başından beri çekmeyi planladığı ikinci filme de yeşil ışık yakılmasını sağladı.

O günden beri heyecanla beklediğimiz Dune 2’nin normalde aralık ayında vizyona girmesi gerekiyordu. Ancak Hollywood’da tüm planları alt üst eden grevler yeni Dune filmini de vurdu. Vizyon takvimini revize eden Warner Bros. stüdyosu, Dune 2’yi 2024’e erteledi. Filmin yeni vizyon tarihi ise 15 Mart olarak açıklandı. Ancak o vizyon tarihi de değişti. Stüdyo bugün yeni bir vizyon tarihi daha açıkladı. Neyse ki bu kez film ertelenmedi. Aksine çıkışı iki hafta öne çekildi. Heyecanla beklediğimiz yeni Dune filmi 1 Mart 2024’te vizyona girecek.

Dune: İkinci Bölüm bekleyenlere kötü haber

Denis Villeneuve, Frank Herbert’ın ölümsüz eserini sinemaya uyarlarken, serinin ilk kitabını ikiye bölerek çekmeye karar vermişti. Bu yüzden 2021 yılında vizyona giren ilk film, serinin ilk kitabının sadece ilk yarısını ekrana taşıdı. Dune 2 ise ilk kitabın ikinci yarısını perdeye taşıyacak. Paul Atredeis, devam filminde Arrakis gezegeninin kontrolünü ele geçirip babasının intikamını almak için mücadele verecek.

Devam filminde Timothée Chalamet’nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård da ilk filmdeki rolleriyle geri dönüyor. İkinci filmde onlara katılacak yeni isimler ise Florence Pugh, Austin Butler, Lea Seydoux ve Christopher Walken olacak.

2024 Apple için sıkıntılı geçebilir