Dune Awakening yeni fragmanıyla heyecan yarattı

Dune Awakening

Dune evreninde geçen survival MMO oyunu Dune Awakening’in heyecan verici yeni fragmanı Game Awards 2022 sırasında yayınlandı.

Dün gece gerçekleşen Game Awards 2022 ödül töreni, oyun dünyası için pek çok önemli gelişmeye sahne oldu. Death Stranding 2’den Street Fighter 6’ya pek çok yeni oyun Game Awards 2022’de duyurulurken, merakla beklenen oyunlardan da yeni fragmanlar yayınlandı. Game Awards 2022 sırasında yeni fragmanı yayınlanan bu oyunlardan biri de ağustos ayında duyurulan Dune Awakening oldu.

Hatırlarsanız ağustos ayında Dune Awakening adını taşıyan yeni bir Dune oyununun yolda olduğu duyurulmuş ve oyundan sinematik bir fragman yayınlanmıştı. Game Awards 2022’de ise oyun içinden de görüntüler içeren bir fragman yayınlandı ve gözler önüne serilen oyun, hem Dune hayranlarını hem de oyun severleri heyecanlandırmayı başardı.

Dune Awakening 2

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl vizyona giren ve sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılanan Dune (Çöl Gezegeni) filmi, Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisini yeniden popüler hale getirdi. Dune kitaplarına ilgi yeniden artarken, bir devam filmi bir de spin-off dizisi için de hazırlıklara başlandı. Awakening de yükselen Dune’a gösterilen bu ilginin ekmeğini yemeyi hedefliyor.

Norveç merkezli oyun şirketi Funcom tarafından hazırlanan Dune Awakening, bir survival MMO oyunu olacak. Dune hikayesinin geçtiği Arrakas, yaşamda kalmanın hiç bitmeyen bir mücadele olduğu bir gezegen olduğu için survival MMO türü Dune oyununa oldukça yakışan bir tür olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden oyundan beklentiler epey yüksek.

Oyuncular Awakening’de çöl gezegeninin farklı köşelerini keşfederek melanj olarak bilinen değerli baharattan arayacak. Oyuncuların baharat toplayıcılarını akıncılardan ve kum solucanlarından koruması gerekecek.

PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkacak olan oyun için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı.

 

TikTok 2022’de en çok izlenen videoları açıkladı