Marvel Yeni Blade Oyununu Duyurdu

Blade oyunu

Game Awards 2023 kapsamında duyurulan en dikkat çekici oyunlardan biri de Arkane ve Bethesda tarafından geliştirilecek yeni Blade oyunu oldu.

Dün gece oyun dünyası için yılın en önemli etkinliklerinden birine sahne oldu. Game Awards 2023 etkinliğinde yılın en iyileri ödüllendirirken, bu vesileyle gelecekte çıkacak olan pek çok oyun da tanıtıldı. Çok sayıda oyunun yeni fragmanının yayınlandığı Game Awards etkinliği, birkaç heyecan verici projenin de duyurulmasına sahne oldu. Bu oyunlardan biri de Marvel’ın yeni Blade oyunu oldu. Yayınlanan kısa tanıtım videosuyla duyurulan Blade, Dishonored serisinin arkasındaki stüdyo olarak tanınan Arkane tarafından geliştiriliyor.

Üstelik Arkane tek başında da olmayacak. Dishonored’ın yanı sıra Deathloop, Prey, Redfall gibi oyunlarla da tanınan Arkane, Blade oyununu efsanevi oyun stüdyosu Bethesda Softworks ile birlikte hazırlayacak.

blade

Game Awards sırasında yayınlanan bu kısa tanıtım videosuna bakılırsa Blade, oyunseverleri vampir istilası altında olan bir Paris’e götürecek. Çünkü yayınlanan fragmanda, vampir tehlikesi sebebiyle sivillerin gece dışarı çıkmasının yasak olduğu duyuluyor. Yani anlayacağınız Marvel’ın sevilen vampir avcısı Blade’in Paris’te epey zorlu bir görev bekliyor olacak.

Bildiğiniz gibi süper kahraman oyunları son dönemde oldukça popüler hale gelmiş durumda. Arkham oyunlarıyla birlikte çıtayı yukarı çeken süper kahraman oyunları, Marvel’s Spider-Man ile birlikte zirvesini yaşadı. Bu da süper kahraman oyunlarının hızla artmasını sağladı. Marvel, Blade’in yanı sıra Iron Man ve Black Panther oyunları da geliştirirken; DC tarafında da Gotham Knights ve Suicide Squad: Kill the Justice League gibi oyunlar karşımıza çıkıyor.

Google’dan Yeni Yapay Zeka: Gemini