Xiaomi Smart Speaker Lite, Avrupa’da satışa çıkarıldı

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Avrupa’da taşınabilir bir akıllı hoparlörü Xiaomi Smart Speaker Lite’ı 40 Euro’ya piyasaya sürdü.

Xiaomi Smart Speaker Lite, kompakt yapısı ve şık görüntüsüyle dikkat çekiyor. Cihaz optimum ses kalitesi için Xiaomi Acoustic Lab tarafından ayarlanan 1,75 inçlik (~44 mm) tam aralıklı bir hoparlör ünitesine sahip. Cihaz ayrıca hoparlörün gücünü artıran 350 cc’lik bir ses boşluğuna ve bası güçlendiren u şeklinde bir kanala sahip.

Xiaomi Smart Speaker Lite, Bluetooth 5.1 ve çift bantlı Wi-Fi bağlantısı ile birlikte gelirken kullanıcıların Apple AirPlay 2 veya Spotify Connect kullanarak kablosuz olarak cihaza içerik yayınlamasına olanak tanıyor. Kullanıcılar ayrıca, Apple sistemi veya Alexa multi-room kullanarak çeşitli odalarda müziği senkronize etmek için evlerinin her yerine birden fazla hoparlör bağlama şansına sahip olacak. Cihaz, kullanıcıların cihazı diğer akıllı ev cihazlarına bağlayabildiği Xiaomi Home Uygulaması aracılığıyla veya güç açma/kapama, oynat/duraklat ve mikrofon açma/kapatma için entegre düğmelerle kontrol edilebilir.

Xiaomi Smart Speaker Lite

Xiaomi Smart Speaker Lite’ın en dikkat çekici özelliklerinden biri, sesli komutlar için Amazon Alexa ile entegrasyonu diyebiliriz. Cihaz, kullanıcıların Alexa’dan hava durumu güncellemelerini sağlamak veya belirli bir şarkıyı çalmak gibi çeşitli görevleri yapmasını istemesine olanak tanıyan iki dahili mikrofona sahiptir. Bu özellik, kullanıcıların hoparlörü ve diğer akıllı ev araçlarını seslerini kullanarak kontrol etmelerine olanak tanıyan ekstra bir rahatlık katmanı ekliyor.

Tasarım açısından, Xiaomi Smart Speaker Lite mat gri bir yüzeye sahip ve 460 g ağırlığında, bu da onu hafif ve hareket ettirmeyi kolaylaştırıyor. Cihaz 142 x 70 x 28 mm ölçülerinde olup, herhangi bir odaya sorunsuz bir şekilde sığacak kadar kompakt olduğunu belirtelim.

 

LEMFO S59 akıllı saat dünya çapında piyasaya sürüldü