PlayStation Store’da oyun iadesi nasıl yapılır?

ps store

Sony geçtiğimiz günlerde PlayStation Store para iadesi politikasını güncellediğini açıkladı. Peki PlayStation Store’da oyun iadesi nasıl yapılır? İşte bu sorunun yanıtı.

Kısa süre önce satışa sunulan Anthem’in PS4 üzerinde çıkardığı sorunlar oyun severleri rahatsız etmişti. Konsolu tamamen kapanma noktasına getiren Anthem, oyuncuları bezdirince, Sony de el mahkum kullanıcıların iade taleplerini kabul etmek zorunda kalmıştı.

Anthem ile yaşanan bu süreç sonrası Sony, PS Store para iadesi politikasını güncelledi. Peki PlayStation Store’da oyun iadesi nasıl yapılır?

PlayStation Store’da oyun iadesi nasıl yapılır? İşte yanıtı

Malum normalde ön sipariş ile satın aldığınız bir oyunu çıkışına belli bir müddet kala iade edip paranızı geri alabiliyordunuz. Yeni gelen para iadesi politikası ile işler biraz daha kolaylaşacak gibi görünüyor. Şimdi gelelim PlayStation Store’da oyun iadesi nasıl yapılır sorusuna. Elbette bunun için belli başlı şartlar mevcut.

Öncelikli olarak aldığınız bir oyunu 14 gün içerisinde iade edebiliyorsunuz. Fakat bu süre içerisinde oyunu hiç indirmemiş olmanız gerekiyor. Yani alacaksınız, oyun kütüphanenizde bekleyecek.

Diyelim ki oyunu indirdiniz. Fakat yine de iade etmek istiyorsunuz. Sony bu sefer sizden bir iade formu doldurmanızı istiyor. Bu formda oyunu neden iade etmek istediğiniz belirtiyorsunuz. Elbette oyun bozuk değilse iade talebiniz kabul edilmiyor. Fakat Anthem gibi cihazı kapatma noktasına getiren bir oyunla karşı karşıyaysanız, oyunu iade edebilir ve paranızı da geri alabilirsiniz.

Fortnite için yeni güncelleme yayınlandı. İşte detayları