Huawei nova 12 SE’den bahsediyoruz: Güzel tasarımı ve hızlı şarj özelliği var

dsg g h

#İŞBİRLİĞİ

Sıcak yaza merhaba dediğimiz şu günlerde, tasarım detaylarıyla göz okşayan hem de yaza ayak uydurabilecek yeni bir akıllı telefona ne dersiniz? Eğer orta seviyede yeni bir telefon arayışınız var ise, adaylar arasında Huawei nova 12 SE’yi de ekleyebilirsiniz. Özellikle yeşil renkli modelini beğendiğimizi söylememiz lazım. Avuçta keyifli bir tutuş hissi sunuyor, büyük bir ekranı var ve renkli yapısıyla tarzınıza dinamizm katabileceğini düşünüyoruz.

Huawei nova 12 SE, yeşil, siyah ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip. Siyah ve beyaz, aslında çoğu elektronik cihaz için standart sayılabilir ama özellikle yeşil renk dikkat çekici. Çizginin dışına çıkmak isteyenler için tercih edilebilecek bir seçenek.

Ürün, 7.39mm kalınlıkta ve yaklaşık 186 gram ağırlıkta. Yani pek çok rakibe kıyasla daha ince ve hafif değerlere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Deneyimlerimiz esnasında, çoğu kez tek elde kullanıma uygun tasarım yapısından memnun kaldık. Tabii dış mekânlarda ve toplu taşıma araçlarında iki elle kullanmanızı öneriyoruz. Hele elleriniz de ufaksa.

Bu arada evet, ürünün kutusundan koruyucu şeffaf kılıf da çıkıyor. Daha sağlam deneyimler için kullanmanızı öneriyoruz. Bu sayede tasarım detaylarından da ödün vermemiş oluyorsunuz.

Huawei nova 12 SE'den bahsediyoruz: Güzel tasarımı ve hızlı şarj özelliği var

Huawei nova 12 SE, 6.67 inç ekrana sahip

Günümüzde bu ekran boyutunda pek çok telefon var. Huawei de bilinen formülü uygulamak istemiş. Bunda bir sorun yok. OLED teknolojisi üzerine inşa edilen ekran, 90Hz tazeleme değeri sunabiliyor. FHD+ çözünürlük değerini de eklediğimizde, özellikle oyun ve videolarda net ve akıcı detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Tabii pil performansı sizin için daha önemliyse, ekran ayarları bölümüne giderek 90Hz değerini devre dışı bırakabilirsiniz.

Ekranın özellikle iç mekân performansından memnun kaldık. Dış mekân deneyimlerinde de tatmin edici bir parlaklık – belirginlik düzeyi var. Yalnızca görüntüleme değil, dokunmatik performansı da başarılı. Ufak dokunuşlarla ekranda kolaylıkla yol alabiliyorsunuz ve elleriniz nemli olsa da çoğu zaman bir sorun yaşanmıyor.

“Peki bu ürünün ekranında parmak izi okuyucu var mı?” derseniz, maalesef yok. Parmak izi okuyucu sensör, sağ yan tarafta konumlandırılan güç tuşuna entegre edilmiş ve gayet hızlı çalışıyor. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Gücünü Qualcomm’un Snapdragon 680’inden alıyor

Cihazımızda 8GB RAM ve 256GB dahili depolama faktörü yer alıyor. İhtiyacınıza göre isterseniz 8GB sanal RAM özelliğini de aktifleştirerek toplamda 16GB RAM değeri elde edebilirsiniz. Tabii burada boş depolama faktörünün kullanılacağını da unutmamanız gerekiyor.

Evet, yüksek bir performans beklentiniz olmamalı. Yine de, bu ürünle pek çok sosyal medya uygulamasında rahatlıkla yol alabilir, pek çok oyunu akıcı detaylarla deneyimleyebilirsiniz. Tabii grafik ayarlarını düşürmek kaydıyla. Örneğin Call of Duty gibi popüler bir online oyunu, bu cihazda akıcı detaylarla oynayabildik ve aşırı ısınma ve donma gibi can sıkıcı faktörlerle karşılaşmadık.

Huawei nova 12 SE'den bahsediyoruz: Güzel tasarımı ve hızlı şarj özelliği var

Arka tarafta üçlü kamera sistemi var. Ana kameramız 108MP değerde

Arka taraftaki kameralar 108, 8 ve 2MP olarak sıralanıyor. Ana kameramız, özellikle gün ışığında güzel fotoğraflar çekebilmenize imkân sunuyor. Geniş açılı kamera ve makro kamera için de iyi ışıklı ortamlar şart ama çok da yüksek beklentileriniz olmamalı. Video tarafında da 1080p 30FPS seçeneği sunulmuş. Sosyal medya paylaşımları için yeterli ama açıkçası 1080p 60FPS ve 4K 30FPS seçeneklerini de görmek isterdik.

Ön tarafa geldiğimizde, 32MP değerde selfie kamerayı görüyoruz. Selfie fotoğraflar, internet üzerinden yapacağınız görüntülü görüşmeler ve vlog’lar için yeterli performans sunabiliyor. Tabii iyi ışıklı bir ortamdaysanız.

66 W HUAWEI SuperCharge Turbo 2.0 destekli pil

Huawei nova 12 SE’de 4500mAh pil var ve tek şarj ile bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Ürünümüz, Huawei’nin 66w hızlı şarj teknolojisine de destek veriyor. “Peki hızlı şarj destekli adaptör kutuda geliyor mu?” derseniz, evet, o da geliyor. Böylece şarj adaptörü için ayrıca para vermenize gerek kalmıyor ve kısa sürede cihazınızı şarj edebiliyorsunuz. Günümüzde pek çok üreticinin şarj adaptörünü ayrıca satışa sunduğunu göz önünde bulundurursak, Huawei’nin bu hamleyle önemli bir işe imza attığını söylemek mümkün.

Huawei nova 12 SE, şu an ülkemizde 18 bin TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

Huawei nova 12 SE'den bahsediyoruz: Güzel tasarımı ve hızlı şarj özelliği var

HUAWEI Pura 70 Ultra inceleme