Dragon Age, Baldur’s Gate 3’e Benzemeyecek

Baldur's Gate 3

Geçtiğimiz günlerde ilk fragmanı yayınlanan Dragon Age: The Veilguard’ın yapım ekibi, Baldur’s Gate 3’ün kendilerini çok etkilemediğini söyledi.

Baldur’s Gate 3, oyun dünyası adına geçtiğimiz yılın en hoş sürprizlerinden biri oldu. Hem eleştirmenler hem de oyunseverler tarafından beğeniyle karşılanan oyun, pek çok ödüle layık görüldü. Satış rakamlarıyla da tüm beklentilerin üzerine çıkan oyun, bugün artık tüm zamanların en iyi RPG oyunları arasına adını yazdırmış durumda.

Baldur’s Gate 3’ün bu inanılmaz başarısı, yakın gelecekte çıkan benzer RPG oyunlarının da Baldur’s Gate ile benzer bir yol izleyeceği şeklinde yorumlandı. Ancak Dragon Age serisinin arkasındaki ekip, bunun tam olarak doğru olmadığını düşünüyor.

Dragon Age: The Veilguard

Baldur’s Gate gibi popüler bir RPG serisi olan Dragon Age’in yaratıcılarından David Gaider, yakında çıkacak yeni Dragon Age oyununu yaparken Baldur’s Gate 3’ten etkilenmediklerini söyledi. Dragon Age: The Veilguard gibi AAA oyunların yapımının beş yıla yakın sürdüğüne dikkat çeken Gaider, daha geçtiğimiz yıl çıkan Baldur’s Gate 3’ün bu oyuna etki edecek kadar eski olmadığını belirtti. Gaider aynı zamanda önümüzdeki birkaç yıl içinde çıkacak oyunlarda da bu etkiyi muhtemelen göremeyeceğimizi söyledi. Çünkü Baldur’s Gate’ten etkilenen oyunların oyunseverlerle buluşması en az iki üç yıl sürecek. En azından AAA oyunlar söz konusu olduğunda.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanı Dragon Age: The Veilguard’ın son Baldur’s Gate 3 oyunuyla pek çok benzerliği olacağını gösterdi. Ama Gaider’ın açıklamasını destekleyecek şekilde, iki oyun arasında önemli bir fark bulunuyor. Son Baldur’s Gate oyunun belki de en büyük başarısı, oyunseverlere kendi hikayelerini yaratma konusunda epey özgürlük tanımasıydı. Dragon Age: The Veilguard ise görevler üzerinden ilerleyen, daha sabit bir hikaye akışına sahip olacak.

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı