Akıllı Telefon Üretimi Düşüşe Geçebilir

Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar

Trendforce’un akıllı telefon pazarına odaklanan yeni raporu, önümüzdeki dönemde telefon üretiminde düşüş yaşanabileceğini gösteriyor.

Pazar araştırma şirketi Trendforce, bu hafta akıllı telefon dünyasına dair son raporunu yayınladı. Trendforce’un raporu, 2024’ün ilk çeyreğinde telefon üretiminde artış yaşandığını gösteriyor. Ancak bu artış, akıllı telefon pazarı için işlerin güllük gülistanlık gittiği anlamına gelmiyor. Aksine Trendforce’un raporu, yakında bu pazarda bir düşüş yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

Trandforce’un raporu, 2024’ün ilk çeyreğinde toplamda 296 milyon telefon üretilip teslim edildiğini gösteriyor ki bu da bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 18.7’lik kayda değer bir artış anlamına geliyor. Ancak yıldan yıla artışın bu kadar yüksek olmasının başlıca sebeplerinden biri de 2023’ün ilk çeyreğinde üretim konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmış olması. Bu yüzden bir sonraki çeyrekte bu artışın sürmeyeceği, aksine üretilen telefon sayısının bir önceki yılın altında kalacağı öngörülüyor.

akilli telefon uretimi

2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon üretimine en büyük katkıyı Samsung yaptı. Güney Koreli teknoloji devi tek başına 55 milyon telefon üretti. Onu 47.9 milyon iPhone ile Apple izledi. Üçüncü sırayı ise 41.1 milyonla Xiaomi aldı. İlk üçün ardından sırasıyla Oppo, Transsion ve vivo geliyor.

Samsung, Apple ve Xiaomi’nin toplamda telefon üretiminin yüzde 80’inden sorumlu olması dikkat çekiyor. Bir diğer detay da üretilen -ve dolayısıyla satılan- telefon sayısında Xiaomi’nin de neredeyse Apple ve Samsung seviyesine gelmiş olması.

HTC U24 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı