iPhone 17 İnce Tasarıma Sahip Olacak

iphone 17 4

Yeni iPad Pro’lar ince tasarımıyla dikkat çekti ve başarılı oldu. Apple şimdi bu tasarımı iPhone 17 ve farklı cihazlara taşımayı planlıyor.

Apple iki yıllık bir aradan sonra yeni iPad Pro ve iPad Air modellerini kısa süre önce piyasaya sürdü. Teknoloji devi tasarımda yaptığı değişiklik ile 2024 model iPad Pro’ları daha ince hale getirdi. Bu durum Apple’ın devam eden tasarım trendinin başlangıcı olduğu düşünülüyor. Bloomberg’in raporuna göre Apple, iPhone 17‘yi önemli ölçüde daha ince hale getirmek için çalışıyor. Rapor ayrıca MacBook Pro ve Apple Watch’un da gelecekte ince tasarıma sahip olacağını vurguladı.

Apple aslında en ince ve en hafif olmayı hedefleyen yeni bir ürün gamı oluşturmak istiyor. Bunu da ilk olarak M4 işlemcili yeni iPad Pro’larla yaptı. Devamı ise iPhone 17, MacBook Pro ve Apple Watch’la olacak.

iphone 17

Cupertino’lu firmanın iPhone 17’yi daha ince hale getirmek istediğini ilk kez duymuyoruz. Analist Ming-Chi Kuo şirketin yeni iPhone’ların anakartlarında pet resin (Bir reçine türü) kaplı bakır malzeme kullanıp, anakartı daha ince ve daha hafif hale getirmek istediğini açıklamıştı. İnce anakartın ilk olarak iPhone 16 Pro’larda yer alacağı ileri sürüldü. Ancak Ming-Chi Kuo bazı sorunlardan dolayı ince anakartın 2025’e ertelendiğini belirtti.

Diğer söylentilere göz atacak olursak iPhone 17 Plus’ın ekranında küçük boyut değişikliği olacağı ve 24 MP’lik selfie kamerasının kullanılacağı iddia ediliyor.

Dragon Age, Baldur’s Gate 3’e Benzemeyecek