Dolar Euro ile aynı çizgiye geldi!

dolar kuru 696x418 1

Dünya ekonomisi adına özel bir günü geride bırakıyoruz. Çünkü bugün 1 Dolarla 1 Euro birbirine ilk kez eşitlendi!

Dolar Euro ile aynı çizgiye geldi! Dünya ekonomisi son yılların en zor günlerini yaşıyor. Pandeminin bırakmış olduğu üretim boşluğu ve RusyaUkrayna savaşı, gıda krizini gündeme getirmişti.

806x378 merkez bankasinin faiz karari ne olur piyasalar nasil etkilenir dolar euro ve altin fiyatlari 1632311067594

Aynı zamanda enerji sıkıntısı da Avrupa ülkelerini zor bir kışın beklediğine işaret ediyor. Tüm bunların yanı sıra para bolluğunun azalması ve Rusya’ya karşı alınan askeri tedbirler, Avrupa ülkelerini ekonomik anlamda zorlayan sebeplerin başında geliyor.

IMF Bitcoin açıklaması

Dolar Euro ile aynı çizgiye geldi!

İşte tüm bu gelişmelerin ardından ABD merkez bankasının son yılların en yüksek faiz artışında bulunması, Euro’ya son darbeyi vurdu. 2002 yılında dünya ekonomisinde dolaşıma çıkan Euro, ilk kez ABD doları karşısında ciddi değer kaybına uğradı. Böylece 1 dolar ilk kez 1 Euro’ya eşitlendi. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirmeme konusunda diretmesi, Euro’nun zayıflaması ile sonuçlandı.

Ekonomide dengeleri altüst eden

Google ise doları Euro karşısında eşitlemek yerine daha değerli gösterdi. Bugün saat 17.10 sularında Google’da 1 doların 0,99 Euro’ya eşit olduğu görünüyordu. Peki ilerleyen dönemde ne olacak? Euro değer kaybetmeye devam edecek mi? Her ne kadar Avrupa ekonomisinin kısa süre içerisinde toparlanması ve eski günlerine dönmesi kolay görünmese de, ekonomistlere göre Euro dünya ekonomisindeki güçlü rolünü oynamaya devam edecek.

Türk kadınlar en çok bu erotik yayınları izliyor