Black Fridaye Hazır Olun

1417159935592

Tüm dünyayı kasıp kavuran alışveriş çılgınlığı Black Friday başlamak üzere. Dünya genelinde yapılacak olan indirimler dünyaca ünlü firmalar hazırlıklarını yaptı. İndirimin detayları ve indirim yapan mağazalara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tüm dünyanın Black Friday olarak adlandırdığı kara cuma indirimleri geldi çattı. Alışveriş çılgınlığına neden olan gün için dünya devleri dev indirimler yapmaya hazırlanıyor. Amazon, Gearbest gibi dünya devlerinin yanı sıra ülekimizdeki alışveriş devleri de indirimler için hazırlıklaeını yapıyor.

Dünya Ekonomisinin Tamamen Çökmesiyle Ortaya Çıktı

Kökeni 1929 yılına dayanan Kara Cuma indirimlerinin asıl çıkış kaynağı dünya ekonomisinin çökmesiydi. 1929 yılında Amerika başta olmak üzere tüm dünya ekonomisi zor bir dönem geçiriyordu. 13. cuma ise tüm Amerikan borsası kilitlendi ve işlem yapılamaz hale geldi. Amerika’dan sonra ise bu kriz tüm dünyaya aşama aşama yayıldı. Krizden en az etkilenen ülke ise Rusya oldu. Farklı bir ekonomik sisteme sahip olması nedeniyle Rusya krizden minimum düzeyde etkilendi. Ülkemizin de etkilendiği ve ek ekonomik önlemler almak zorunda kaldığı krizden yıllar içerisinde yavaş yavaş kurtulumdu.

Tüm dünyada yaşanan ekonomik buhrandan sonra başlatılan Kara Cuma indirimleri halen devam etmekte. Dünya genelinde satışların arttığı ve ekonominin canlandığı bu dönemde dünya devleri büyük imdirimler düzwnliyor. Çoğu zaman sürümden kazanma yoluna giden firmalar Kara Cuma’da milyonlarca dolar gelir elde edebiliyor. Geçtiğimiz sene Kara Cuma’da sadece 24 saat içerisinde 4 milyar doları aşkın alışveriş hacmi oluşturuldu. Bu yıl da milyarlarca doların harcanması bekleniyor.

Ülkemizde de Büyük İndirimler Düzenlenecek

Apple, Microsoft, Samsung, Sony Xperia, Playstation gibi dünyaca ünlü markalar 13. cuma günü büyük indirimler düzenliyor. Aynı zamanda Amazon, Gearbest ve Aliexpress gibi alışveriş siteleri de %50’den fazla indirimlere sahne oluyor. Sadece yurt dışında olmayan indirimlere ülkemizden de pek çok firma katılıyor. Hepsiburada.com başta olmak üzere pek çok internet portalı bu güne özel indirimler düxenleniyor. 25 Kasım tar’h’nde sadece 24 saat sürecek olan indirimlerde pek çok insan kredi kartlarının limitlerini zorlayacak.

Hepsiburada’da Black Friday kampanyası