Diablo 4’ün kullanıcı puanları dibi gördü

diablo 4

Diablo 4’ün Metacritic’teki kullanıcı puanları düştü. Oyuncular güncellemeden sonra karakterlerin gücünün düşürülmesinden şikayetçi oldu.

Diablo 4 çıktığında bir hayli güzel bir başlangıç yaptı ve ilk haftasında 600 milyon dolarlık gelir elde etti. Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu oldu. Fakat son günlerde işler pek iyi gitmiyor, Diablo 4 oyuncularının bir kısmı Blizzard’a oldukça kızgın. Bunun sebebi ise karakterlerin nerf’lenmesi yani Türkçe tabiriyle güçlerinin düşürülmesinden ileri geliyor. Geçtiğimiz gün çıkan 1.1 yamasıyla birlikte sınıflar zayıflatıldı. Reddit başta olmak üzere birçok yerde şikayet mesajları yazıldı. Tartışmalar halen devam ediyor. Oyuncular özellikle de büyücü sınıfının oldukça zayıf hale geldiğini belirtiyor.

diablo 4

Oyuncular Blizzard’a tepki olarak Metacritic’te Diablo 4’e düşük puanlar vermeye başladı. Şu anda Diablo 4’ün PS5 kullanıcı puanı 3.5, PC puanı 3.6, Xbox puanı ise 5.5 olarak görünüyor. Bu puanlar oyun çıktığında daha yüksekti. Kullanıcı incelemeleri kısmına bakarsak, oyunu en başta sevmeyenler, Endgame’i beğenmeyenler olduğunu görüyoruz. Ancak güncelleme sonrası yapılan yorumlarda artış var. Yorumları bazıları şu şekilde:

Tbrooks92:

“Geliştirici ekip oyuncuları dinlemiyor. Oyun çıktığından bu yana yerin dibine soktular. Ödüller ve içerik kalitesi oyuncuları tutmak için yeterli değil. Endgame kötü.”

Nickperiman:

“Blizzard oyunu mahvetti. 170 saatim hiçbir şey demeden elimden alındı. Bu oyunu oynamayın.”

SysAdmin:

“Oyun şu anda alfa aşamasında. Daha fazla içerik eklediklerinde ve umarım oyunu düzelttiklerinde 2025’te oynamayı düşünebilirsiniz.”

Gunmars:

“Oyun güzeldi. Oynanışı eziyete dönüştüren ve her sınıfı zayıflatmak için geliştirilmiş olan 1.1 yamasından sonra kötüleşti. En azından 1 ay boyunca oynadım, güzel zaman geçirdim.”

Bakhar:

“Blizzard oyuncu kitlesini anlamıyor. Kardeşimle oynamak için oyunu satın aldım. Yıllardır Blizzard oyunu alıp oynamamıştım, ancak Diablo 4’e şans verdim. Bu haftaki değişikliklerden sonra muhtemelen oynamayacağım.”

Badie55:

“Eğlenceli değil, hatalar ve nerf var. Ekonomi yok, sosyal etkileşim yok ama nerf var.”

Pooawl:

“1.1 yamasından önce gerçekten iyi bir oyundu. Ancak Blizzard bazı nedenlerden dolayı eğlenceli olan her şeyi oyundan çıkardı, karakterleri zayıflattı. Oyunu daha da zorlaştırdı.”

Diablo 4 oyuncuları güncellemeden sonra isyan etti