Ünlü oyuncu Blizzard’a isyan etti! Diablo 4’ün Mac’e çıkmasını istiyor

Diablo 4

Efsane aktrislerden biri olan Whoopi Goldberg, Diablo 4’ü Mac’inde oynayabileceğini düşünerek satın aldı ama büyük hayal kırıklığı yaşadı ve Blizzard’a çattı.

Hollywood’a bir dönem damgasını vuran Whoopi Goldberg, Diablo serisinin fanlarından biri. Eski Diablo oyunlarının başında saatlerini, günlerini harcayan Goldberg, Diablo 4‘ü de büyük bir hevesle satın aldı. Oyunun Mac’te çalıştığını düşündü, fakat yapımın PC, PlayStation ve Xbox ile uyumlu olduğunu öğrenince Blizzard’a kızdı.

Konuyla ilgili olarak Instagram’da video yayınlayan Whoopi Goldberg, “Merhaba ben Whoopi. Blizzard, Diablo’yu ne kadar sevdiğimi biliyorsun. Oyunun Mac’te oynanmasını istiyorum. Apple’da oynamamıza izin verin. Benim gibi oyuncuların harika vakit geçirmesine izin verin. Bana Diablo’lumu verin. Parasını ödedim. Bunun için çok heyecanlıydım, oynamak istediğimde neye uğradığımı şaşırdım. Buna çok kızdım” dedi. Görünüşe göre yıldız oyuncu 4. oyunun hangi platformlarla uyumlu olduğuna bakmamış.

diablo 4

Diablo geliştirme ekibinin şefi Rod Fergusson, ünlü aktristin şikayetine cevap olarak, “Bingo kartımda Whoopi Goldberg Instagram’da bana bağırıyor yazmıyordu” diye tweet attı.

Diablo 4 bazı hatalarına rağmen oyuncular ve eleştirmenler tarafından oldukça beğenildi. Muhteşem bir çıkış yaptı ve en hızlı satan Blizzard oyunu olmayı da başardı. Diablo 4’ü ileride Mac’te görmek şaşırtıcı olmaz. İlk üç oyun Mac’e gelmişti.

Ayrıca Apple, Game Porting Toolkit isimli yeni bir araç yayınladı. Bu araç Windows oyunlarının macOS’ye daha kolay ve kısa zamanda uyarlanmasını sağlıyor. Game Porting Toolkit, herhangi bir Windows oyunu için macOS’de emülatör oluşturuyor. Geliştiriciler bu emülatör yardımıyla, oyunun Mac’te nasıl performans sergilediğini görebiliyor. Normalde bir oyunu Windows’tan macOS’ye port etmek için yapılan ön çalışmalar haftalar sürebiliyor. Fakat Game Porting Toolkit sayesinde bu süreç birkaç güne indi.

Reddit’te just_reload_it nickli kullanıcı M2 Max işlemcili ve macOS Sonoma yüklü Mac’te, Game Porting Toolkit kullanarak Diablo 4’ü çalıştırmayı başardı.

Amazon Prime Video’ya da reklamlı paket geliyor