Apple kavisli ekranlı iMac geliştiriyor olabilir mi?

apple

Apple ilginç adımlar atmaya devam ediyor. Teknoloji devi şimdi de kavisli ekranların arkasındaki teknolojiyi içeren ve sorunları çözmeye yönelik yollar gösteren yeni bir patent aldı. Bu patent sonrasında iddialar da gündeme geldi. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Kavisli ekran geliştirmek sanılandan daha karmaşık olabilir mi? ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni Apple patentine göre olabilir. Cupertino merkezli şirket hem dış bükey hem de iç bükey kavisli ekran patenti aldı. İşin ilginç tarafı patentteki kavisli ekranların iPhone, iPad, iMac, MacBook, televizyon, araç gösterge paneli, Apple Vision Pro gözlüğü, farklı akıllı gözlükler ve daha fazla üründe kullanılabileceği belirtiliyor. Patent dosyası kavisli ekranda en iyi görüntüyü sunmayı içeriyor. Görselliğin kalitesi düşmeden nasıl gösterilebileceğine dair yöntemler anlatılıyor. Bunlar dışında başka bir detay yok.

Patentler gelecek cihazlar hakkında bilgi veren resmi kaynaklardır, diğer yandan koruma amaçlı da alınabiliyor. Burada artı parantez açalım, son birkaç senedir Apple’ın kavisli ekranlarla ilgilendiğine dair çeşitli raporlar gündeme geldi. Farklı tarihlerde yayınlanan bu raporlarda, şirketin kavisli ekranlar üzerinde çalıştığı ve gelecekte kavisli Apple cihazının duyurulabileceğinden söz ediliyordu. Teknoloji devinin yeni patenti bir yandan raporları da doğruluyor. Sonuç olarak kavisli ekranlı iMac veya Pro Display XDR gibi bir ürünü görmemiz yıllar sonraya denk gelebilir.

kavisli ekran

iMac’lerden bu kadar bahsetmişken, Apple hakkındaki paylaşımları ve öngörüleriyle tanıdığımız Mark Gurman, şirketin 32 inç’lik iMac’le birlikte farklı iMac modellerini test ettiğini ileri sürdü. Ancak bu cihazlar halen erken geliştirme aşamasında ve en erken 2024 sonundan önce çıkması beklenmiyor.

Yenilenmiş modeller haricinde Apple son birkaç senedir 24 inç’lik iMac dışında başka model çıkarmadı. Intel işlemcili 27 inç’lik iMac ve iMac Pro ise üretimden kaldırıldı. Zaman zaman iMac Pro’nun geri döneceğine dair söylentiler çıksa da halen böyle bir model yok. Şu anda tek çözüm 27 inç’lik Studio Display alıp, Mac Pro veya Mac Mini’ye bağlamak. Bunun haricinde her şey bir arada sunan 27 inç veya daha büyük ekranlı iMac modeli bulunmuyor.

2021 Nisan’da piyasaya sürülen 24 inç’lik iMac, farklı renk seçeneklerine ve ultra ince bir tasarıma sahip. Cihazda M1 işlemcisi yer alıyor. Fakat Mark Gurman’a göre 24 inç’lik iMac’in M3 işlemcili yeni bir modeli çıkacak. Gurman dışında birkaç farklı kaynak da M3 işlemcili yeni iMac’lerden söz etmişti.

Diablo 4’ün kullanıcı puanları dibi gördü