Blizzard’a DDoS saldırısı yapıldı! Diablo 4 oyuncuları isyan etti

diablo 4

Blizzard’a yapılan DDoS saldırısı nedeniyle kullanıcılar saatlerce Diablo 4 ve World of Warcraft’a giriş yapamadı. Bazı oyuncular Diablo 4’ün online olarak oynanmasının en başından beri saçmalık olarak değerlendirdi.

Blizzard’a dün DDoS saldırısı gerçekleşti. Bu yüzden Diablo 4, World of Warcraft gibi oyunlarda sorunlar yaşandı. Birçok kullanıcı oyunlara giriş yapamadı ya da oyun içinde gecikmeler, takılmalarla karşılaştı. Blizzard yaptığı açıklamada, “Şu anda bir DDoS saldırısı yaşıyoruz, bu durum bazı oyuncular için yüksek gecikme süresine ve bağlantı kopmalarına neden olabilir” dedi. Sabah saatlerinde başlayan sorunlar ancak akşama doğru çözülebildi.

diablo 4

Bazı Diablo 4 oyuncuları DDoS saldırısı sonrası yaşanan problemler yüzünden isyan bayrağını açtı, oyunun aslında online bağlantı şartı nedeniyle oynanamadığını söylediler. Sosyal medya ve Reddit’te tepki gösteren birçok kişi oldu. Bir Reddit kullanıcısı, “Bütün hafta çalışıyorum ve sadece pazar günü zamanım oluyor. Şimdi böyle bir sorun yaşayıp oynayamıyorum. Online bağlantı en başından beri gereksizdi” dedi. Bir başkası “Zamanım yok ve karşılaştığım duruma bak! Gerçekten rezillik” yorumunda bulundu. Genel olarak yorumlar zorunlu online bağlantıyla alakalı. Oyuncular isteyen kişilerin Diablo 4’ü online oynaması gerektiğini savunuyor. Blizzard’ın yapıma online ve offline seçeneği eklemesini istiyorlar.

Diablo serisinin eski oyunlarında online bağlantı şartı yoktu. Offline olarak oynanabiliyorlardı. Blizzard, PvP, oyuncuların birlikte görev yapması, güvenlik gibi konulardan dolayı online bağlantıyı zorunlu hale getirdi. Yaşanan DDoS saldırısı ve oyuncuların tepki vermesinden sonra Blizzard’ın nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Samsung Pokémon temalı Galaxy Buds çok dikkat çekti