Diablo 4 oyuncuları güncellemeden sonra isyan etti

Diablo 4

Diablo 4’ün 1.1 yaması geçtiğimiz gün yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte 1. sezon içeriği oyuna eklendi ve sınıflar üzerinde bir takım değişiklikler yapıldı. Birçok oyuncu Blizzard’ın karakterlerin gücünü düşürdüğünü ve oyunun eskisinden daha zor hale geldiğini söylüyor. Zindanlarda rastgele şekilde ortaya çıkan Butcher’ın öldürülmesinin neredeyse imkansız hale geldiği belirtiliyor.

Blizzard geçen gün Diablo 4 için güncelleme çıkardı. Bu güncellemeyle birlikte 1. sezonla ilgili içerikler oyuna eklendi. Uber Unique olarak Ahavarion Spear of Lycander asa eklendi. Bu silah dışında farklı birkaç Unique yani nadir diyebileceğimiz başka yeni eşyalar da artık oyunda yer alıyor. Eşyalardan ve eklentilerden çok yapılan değişiklikler konuşuluyor. Oyuncular Blizzard’ın tüm sınıfları nerf’lediğini özetle gücünü düşürdüğünü belirtti. Reddit, Blizzard forumları, NeoGAF, sosyal medya ve daha birçok yerde güç düşürülmesiyle ilgili şikayetler var.

Reddit’teki bazı Diablo 4 oyuncuları büyücü sınıfının ciddi olarak oyunun en kötü sınıfı haline geldiğini vurguluyor. Kullanıcılar büyücünün toparlanması gerekirken, iyice zayıflatıldığını söyledi. Büyücü dışında Rogue, Barbarian, Necromancer, Druid de güç düşürülmesinden etkilendi. Oyuncular Blizzard’ın aşırı güçlü bazı karakter build’lerini engellemek için böyle yaptığını söylüyor. Druid’le tek vuruşta milyarlık hasar veren build’ler vardı. Bu durum Blizzard’ın dikkatini çekmişti, şirketten bir sözcü de yakın zamanda değişiklik olacağını açıklamıştı. Görünüşe göre bu durum sadece Druid’le sınırlı kalmamış.

diablo 4

Karakterlerin zayıflaması Butcher gibi boss’ların da öldürülmesini zorlaştırmış durumda. Butcher’ın durumu için ayrı başlıklar açılmış. Mesela 60. seviye Necromancer’ı olan bir oyuncu güncellemeden önce Butcher’ı rahatça öldürebildiğini, fakat güncellemeden sonra ise bunun imkansız hale geldiğini söyledi. Bu oyuncuya hak veren, farklı seviyelerde karakterlere sahip başka oyuncular var.

Helltide veya Türkçe adıyla cehennem dalgası etkiliğinde de işler karışmış halde. Helltide’da üst düzey ekipmanlar veren gizemli sandık için 175 değil, 250 kor gerekiyor. Oyuncular hem sandığın fazla kor istediğini hem de verdiği eşyaların da iyi olmadığını söyledi. Aslında bir ara gizemli sandık çok sağlam eşyalar düşürüyordu. Ancak Blizzard geçtiğimiz haftalarda üst düzey eşya düşürme oranını azalttı. Yeni güncellemeyle birlikte oran daha da aşağı çekilmiş görünüyor. Oyuncuların şikayetlerinin dikkat alınıp alınmayacağını, ilerde neler olacağını birlikte göreceğiz. Diablo 4’ün 1. sezonu 20 Temmuz’da başlıyor. Bu gece yarısından itibaren 1. sezon aktif olacak. Yeni sezona katılmak için yeni bir karakter açmak gerekiyor. Eski karakterler dahil olmuyor.

Resident Evil 9’un çıkış tarihi sızdı