Hileciler Blizzard’a dava açıyor!

Hileciler Blizzarda dava aciyor

Bu sefer oyundaki hileciler Blizzard’a dava açmaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi online oyunların bir çoğunda oyuncular zaman kaybetmemek adına bazı illegal yollara başvuruyor, ve bu nedenle birçoğunun başı derde girmiş durumda.

Hileciler Blizzard'a dava aciyor!

Bu sefer oyundaki hileciler Blizzard’a dava açmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi online oyunların bir çoğunda oyuncular zaman kaybetmemek adına bazı illegal yollara başvuruyor, ve bu nedenle birçoğunun başı derde girmiş durumda. Bu hileleri geliştirenler de kaçak yollarla gelirler elde ediyr. Çok sayıda oyuncunun canını sıkan bu durum karşısında firmalar genellikle açıklarını bir sonraki güncelleme ile kapatma yoluna gidiyor.

Ancak Blizzard, bu durumlarda daha sert bir tavır sergiliyor. Hileyi oluşturanlar hakkında dava açıp, maddi tazminat talep ediyor. Bu sefer işler tersine döndü. World of Warcraft, Diablo 3 ve Heroes of the Storm gibi yapımlar için hile geliştirilen Bossland isimli yazılım firması Blizzard’ı dava etmeye hazırlanıyor.

Blizzard HotS’ta karşılaştığı Stormbuddy botunun yazılımcısı Apoc’a ulaşarak bir teklif sundu. Bu teklif neticesinde Apoc, hilenin kaynak kodlarını Blizzard’a verdi ve Bossland ile başı derde girdi. Bossland’ın CEO’su Zwetan Letschaw, “Apoc’un bizim teklifimiz üzerine, bizim için geliştirdiği Stormbuddy yazılımının kaynak kodları, dolayısıyla bize ait. Blizzard, bunun için ilk olarak yazılımcı ile değil bizimle iletişime geçmeliydi. Bizim iznimiz dışında bu kaynak kodların verilmesinin söz konusu bile değil, bu sebeple de Blizzard’ı dava ettik.“ açıklamasında bulundu.
Gelecek hafta başlayacak olan hukuki süreçte bakalım neler ile karşılaşacağız.

Santa Monica Studio’dan gizemli duyuru!