Apple şarj kablosu sıkıntısı çekiyor!

Apple USB-C iPhone'ları test ediyor

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Apple, 2022 yılındaki kötü talihini 2023 yılına da taşımış gibi görünüyor.

Apple şarj kablosu sıkıntısı çekiyor! Bir hükümet yetkilisi Reuters’a, iPhone şarj kablosu üreticisi Foxlink’in Güney Hindistan’daki tesisinde gerçekleşen yangından dolayı fabrikanın zor günlerden geçtiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir yangın nedeniyle üretim durdurulan tesisin tam kapasiteyle çalışması en az iki ay sürebilir. Bu durum, ABD’li teknoloji devi için tedarik zinciri endişeleri doğurdu. Foxlink’in bulunduğu Chittoor bölgesindeki fabrikada, binanın kısmen çökmesine sebep olan büyük bir yangın meydana gelmesine rağmen can kaybı yaşanmadı.

iPhone kablo kopma sorunu

Bölgedeki İtfaiye Hizmetleri Bölümü lideri J. Ramanaiah, yangın söndürücüler dışında, duman dedektörleri, sprinklerler ve yangın muslukları gibi güvenlik sistemlerinin işlevsiz olduğunu ve bu durumun yangını kontrol altına almak için daha yavaş bir tepkiye neden olduğunu belirtti. Ramanaiah, “Duman dedektörü etkinleştirilmedi ve yangın alarmı çalmadı” dedi.

USB C Lightning Cable scaled

Apple şarj kablosu sıkıntısı çekiyor!

Apple ve Foxlink, söz konusu yangın hakkında henüz yorum yapmadı. Yangının nedeni hala araştırılıyor. Bölgesel itfaiye departmanı, olayla ilgili bir rapor sunacak ve muhtemelen tesisin bulunduğu endüstriyel parkın bölge otoriteleri bu konumun daha iyi araştırılması gerektiğine hükmedecek.

Tesisin güvenliği konusunda daha önce ki ziyaretlerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadığını söyleyen endüstriyel parkın bölge yöneticisi Shuvana, Apple temsilcilerinin tesisin bulunduğu bölgede bulunduğunu ancak görüşmenin konusunun henüz net olmadığını belirtti.

usb clightning cable

Andhra’daki tesislerinde toplam 10 montaj hattı işleten Foxlink’in durum hakkında bilgi sahibi olan bir kaynak, dört hattın tamamen yok olduğunu belirtti. Kalan altı montaj hattındaki üretimin bu haftanın ilerleyen günlerinde yeniden başlaması bekleniyor.

Honor Magic 5 Pro özellikleri merak uyandırdı