Blizzard Diablo 4’e Rune Sistemini Ekleyecek

diablo 1

Yeni bir iddiaya göre Diablo 2’nin çok sevilen rune sistemi Diablo 4’te de kendine yer bulabilir. Ancak çıkış tarihi belirsiz.

Diablo 2’nin en sevilen özelliklerinden biri rune’lar. Gerekli rune’ları doğru şekilde eşyaya dizdiğiniz zaman, eşya üst düzey özelliklere kavuşuyor. Tabii ki bu rune’ları bulmak da kolay değil. Rune sisteminin daha gelişmiş bir sürümünü Diablo 4‘te görebiliriz. Oyun sektöründen isimsiz kaynaklara göre Blizzard, rune’ları Diablo 4’e eklemeyi planlıyor. Kaynaklar şirketin oynanıştaki dengeyi sağlamak için detaylı hareket ettiğini söyledi.

Rune’ların oyuna gelmesi bekleniyordu, ama son dedikodu beklentilerin gerçek olabileceğini işaret ediyor. Rune sistemi ne zaman çıkacak? Büyük ihtimalle ek görev paketi Vessel of Hatred’la birlikte oyuna eklenecek. Burada artı parantez daha açmak gerekiyor, birkaç eleştirmene göre Blizzard yaz aylarında Diablo 4’te büyük değişiklikler yapabilir. Belki rune sistemi yazın büyük bir güncelleme olarak da çıkabilir. Rune’ların güncellemeyle gelmesi olasılıklardan biri.

diablo 4

Diablo 4’ün Vessel of Hatred DLC’sinin fiyatı hakkında da dedikodular var. Bellular News isimli YouTube kanalı Blizzard’ın ek paketle ilgili fiyatlandırma planlarını ortaya çıkardı. Bellular News’e göre Blizzard bir oyuncuya gizli anket gönderdi. Sızdırılan bu ankette 50, 70, 80 ve 100 dolarlık dört farklı fiyatlandırma seçeneği var. Her seçenek oyun içi para birimi platin dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor.

DLC’nin 50 dolarlık sürümü bir tane Unique eşya sunarken, 100 dolarlık sürümde ise efsanevi bir özelliğin kilidi açılacak, daha fazla platin para içerek ve ek pakete daha erken erişim imkanı sağlayacak. Ancak oynanışı etkileyen efsane özellik veya Unique eşya gibi ekstralar Blizzard’ın işi iyice pay-to-win özelliğine dayandırdığını gösteriyor. 100 dolara kadar çıkan fiyatlandırma kesin değil. Şirketin eklentiyle ilgili planlarını yeniden değerlendirmesi bekleniyor. Muhtemelen daha oyuncu dostu fiyat tercih edilecektir.

Frostpunk 2’nin Beta Testi Başladı