Diablo 4’te en çok ve en az seçilen karakter sınıfları belli oldu

Diablo 4

Son dönemin gözde oyunu Diablo 4’te oyuncuların en çok tercih ettiği karakter sınıfları da en az tercih ettikleri de belli oldu.

Uzun yıllardır heyecanla beklenen Diablo 4, 6 Haziran’da oyun severlerle buluştu ve tahmin edildiği gibi oyuncular tarafından ilgiyle karşılandı. Mobil oyun Diablo Immortal’ı saymazsak 11 yıl sonra Diablo serisinden çıkan ilk oyun olan Diablo IV, Diablo 3’ün hayal bile edemeyeceği kadar başarılı bir başlangıç yaptı. Kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan yeni Diablo oyunu, daha şimdiden Blizzard adına pek çok rekora imza attı.

Milyonlarca oyuncunun Diablo 4 oynamak için bilgisayarlarının ve konsollarının başına geçmesiyle birlikte yeni Diablo oyununda hangi karakter sınıflarının ön plana çıktığı, hangilerinin ise geri planda kaldığı belli oldu.

diablo 4

Bildiğiniz gibi Diablo IV’te şu anda beş karakter sınıfı yer alıyor: Büyücü, Barbar, Necromancer, Rogue ve Druid. İleride gelecek ek paketlerle birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor ama şimdilik oyunculara sunulan seçenekler bunlar. Oyun çıktıktan sonra gelen ilk veriler, oyuncuların en çok tercih ettikleri karakter sınıfının Büyücü olduğunu göstermişti. Şimdi ise daha kapsamlı verilere sahibiz.

Gelen son veriler de Diablo 4’teki en popüler karakter sınıfının Büyücü olduğunu doğruluyor. Oyunda en az tercih edilen karakter sınıfının ise Druid olduğu görülüyor. Oyuncuların sadece yüzde 12.2’si bu karakter sınıfını tercih ediyor. En az tercih edilen ikinci karakter sınıfı ise Barbar. Bu karakter sınıfının oynanma oranı yüzde 14.3.

En çok tercih edilen karakter sınıflarına geri döndüğümüzde, ikinci sırada karşımıza Rogue sınıfı çıkıyor. Oyuncuların yüzde 25.55’i Rogue sınıfıyla oynuyor. Onun hemen arkasından yüzde 25.25 ile Necromancer sınıfı geliyor. En popüler karakter sınıfı olan Büyücü’nün tercih edilme oranı ise yüzde 31.34.

Musk ve Zuckerberg kozlarını ringde paylaşacak