Dev meteor patlamaları Dünyayı tehdit etmeye devam ediyor

Satılık göktaşı ilanı

Nasa yetkilileri tarafından en çok dillendirilen konulardan bir tanesi de: Dev meteor patlamaları. Devasa boyuttaki birçok meteor, bilim insanları tarafından hemen keşfedilirken bazıları da uzun bir süre sonra keşfedilebiliyor.

2018 yılının Aralık ayında Rusya’nın Kamçatka yarımadası yakınlarındaki Bering Denizi üzerinde patlayan bir meteor, geç keşfedilenler arasında. Dünyanın neredeyse diğer uç noktasında bulunan Bering Denizi, zor gözlemlenen mekanlardan bir tanesi.

Dev meteor patlamaları, atom bombası etkisi yaratabiliyor

Son kaydedilen devasa boyuttaki meteor patlamasında, dudak uçuklatacak rakamlar ortaya çıktı. 2. Dünya savaşında Hiroşima’ya atılan atom bombasının gücünden en az 10 kat güçlü bir meteor patlaması, 2018 yılının Aralık ayında ortaya çıktı. Dünya’da yerleşime açık bir bölgede bu patlama meydana gelseydi, çok daha korkunç senaryolar ortaya çıkabilirdi.

Dev meteor patlamaları NASA

Bu tarz devasa boyuttaki göktaşları, her yüzyılda düzenli olarak en az 3 kez Dünya’ya isabet edebiliyor. NASA, bu tarz mega boyutlu patlamaları kontrol edebilmek için bir birim kurdu. Gezegen savunma birimi olarak bilinen bu alt kuruluş, Dünya’ya tehdit oluşturabilecek tüm gelişmeleri dakikası dakikasına takip ediyor.

Bu son dev göktaşı, Dünya yüzeyine 25,6 kilometre kala aşırı ısıdan dolayı patladı. Bu patlamayla birlikte ortaya 173 kiloton enerji ortaya çıktı.Böyle bir patlama Dünya yüzeyinde gerçekleşseydi, muhtemelen büyük boyutta bir deprem meydana getirirdi.

Bu tarz devasa boyuttaki göktaşları artık NASA’nın NeoCam isimli göktaşlarıyla takip edilecek. Sizce de meteorlar Dünyamız için çok büyük bir tehdit oluşturuyor mu? Yorumlarınızı aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

NASA, yeni uzay keşfiyle ilgili büyük bir basın toplantısına hazırlanıyor