Son yüzyıldaki en büyük göktaşı patlaması işte böyle görüntülendi!

son yüzyılın en büyük göktaşı patlaması

Geçen yılın Aralık ayında, son yüzyılın en büyük göktaşı patlaması NASA tarafından kaydedildi. Tüm patlama görüntüleri, NASA kayıtlarından henüz yeni basına sunuldu.

Dünyanın devasa boyutlardaki göktaşlarıyla başının dertte olduğu artık bir sır olmaktan çıktı. Meksika Körfezi’ne düşen büyük bir meteor, tüm dinazor neslinin yok olmasına neden oldu ve bu; tarihin en büyük meteor yıkımı olarak kayıtlara geçmişti.

son yüzyılın en büyük göktaşı patlaması Bering Denizi üzerinde gerçekleşti

Aralık ayında Bering Denizi’ne düşen bu göktaşı, insanların yoğun yaşadığı bir kente düşseydi, büyük bir facia yaşanabilirdi. Atmosferdeki aşınma ve basınç sayesinde bu göktaşı, Bering Denizi’nin hemen üstünde patladı.

NASA tarafından kurulmuş olan göktaşı izleme birimleri, neyseki her şeyin kontrol altında olduğunu söylüyor. Bu birimler, göktaşlarını saniye saniye izliyor ve herhangi bir tehlike durumunda; NASA yetkililerine haber veriyor.

Aşağıda yer alan görüntü üzerinden bu patlamanın detaylarına göz atabilirsiniz. Görüntüde, göktaşının etrafında gri bir bulut oluşturduğu ve hemen yandığı rahatlıkla fark edilebiliyor.

NASA, 2020 yılında Mars’a göndereceği ekipmanları testten geçirdi