Meteor Yağmuru kendine hayran bıraktı

meteor yağmuru

İzmit ilçesi Bilim Merkezinin bahçesinde; Astronomi ve Gezegenler hakkında bilgilerin verildiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İzmit İlçesi Bilim Merkezinin bahçesinde; Gökyüzü, Astronomi, Yıldız ve Gezegenler hakkında bilgilerin verildiği şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kocaeli Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Fatma Nur Hüküm, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlik kapsamında her yaştan gökyüzü meraklılarını buluşturarak Gökyüzünün bilimsel temalarını anlattıklarını söyledi.

Kocaeli Bilim Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Amatör Astronomlar Kulübünce düzenlenen “Gökyüzü Gözlem Şenliği”nde bir araya gelen vatandaşlar, göktaşı yağmurunu izledi.

meteor yağmuru

Uzmanlardan gök bilimi hakkında vatandaşlar bilgi aldı. Satürn Gezegenini gözlemleyeceklerini kaydeden Hüküm, çıplak gözle perseid meteor yağmurunun 13 Ağustos’a kadar gözlemlendiğini belirterek: “Ziyaretçilerimiz, Göktaşı Yağmurunu çıplak gözle seyrettiler.

Satürn’ü teleskopla izleme imkânı buldular” diye konuştu. Şenliğe katılan Gök Bilim meraklısı Ahmet Şahin, yıldızları çok uzaktan seyrettiğini ilk defa yakından görme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek “Çocuklarımla Gökyüzünü izledik ve yıldızları yakından gördük” dedi.

Twitter’ı kullanıcı bilgisi talebiyle bunalttık