Bu meteor da nereden çıktı?

4690558311

NASA’nın yeni keşfettiği bir meteor, bilim insanları arasında şok yarattı.

 

31 Ekim günü dünyaya 1.3 ay mesafesi kadar uzaktan geçeceği anlaşılan meteorun Dünya’ya neredeyse çarpacak kadar yakın geçiyor olmasına rağmen sadece birkaç gün önce keşfedilmiş olması bilim insanlarını çok endişelendirdi.

Bugüne kadar tespit edilmiş meteorlar içinde en hızlı hareket edenlerden biri olan, 308 metre boyutundaki meteor’un hızı ise 35 km/saniye olarak ölçüldü.

469055831[1]

Bu meteorun dünyaya birazcık daha yakın geçerek çarpması halinde ise dünyanın bir yarım küresinin yok olması, kalan yarım kürenin ise bir daha güneşi görmemesi söz konusuydı. Karşılaştırma yapmak gerekirse, 2013’te gizemli şekilde gökyüzünde patlarken Rusya’da araç kameralarına yakalanan meteorun hızı sadece 17 km/s idi. 1908 yılında yine Rusya’da Tunguska ormanına düşerek binlerce kilometre karelik alanı yaşanmaz hale getiren asteroid ise hesaplamara göre 19 km/saniye hızla hareket eden, 40 mtre çapında bir meteordu.

Yeni keşfedilen meteor ise şimdi akıllara şu soruyu getiriyor. Aynı Rusya’nın üzerinde patlayan meteor ve 7 gün önce keşfedilen bu tehlikeli meteor gibi, acaba dünyamızı hedef almış ve farkına varmadığımız başka kaç tane meteor var? Daha da kötüsü, çarpmasına yıllar olan dev bir meteor keşfedecek olsak bile, bunu engelleyecek gücümüz var mı?

Hackerlar iPhone ve Google Now’u ele geçirdi