Dev ekranlı iPad Air gelecek sene satışa çıkacak

123 3

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, iPad’lerin geleceği hakkında yeni açıklamalar yaptı. Kuo, 12.9 inç’lik iPad Air’ın 2024’te piyasaya sürüleceğini ileri sürdü.

Ming-Chi Kuo, Medium’da paylaştığı yazısında Apple’ın gelecek sene iPad Air serisini tamamen yenileyeceğini belirtti. Analiste göre yeni işlemciden güç alan 10.9 ve 12.9 inç’lik iPad Air modelleri 2024’ün ilk çeyreği içinde çıkacak. Yeni nesil iPad Air’larda LCD ekran kullanılacak ve iPad Pro’daki mini-LED teknolojisi olmayacak. Fakat Air modelleri ekranlarında oksit arka panel yer alacağı için beklenenden daha iyi performans sunacaklar. Kuo, iPad Air serisinin Apple’ın yol haritasında öncelikli olduğunu da söylüyor.

Analiste göre 11 ve 13 inç’lik iPad Pro’lar 2024’ün 2. çeyreğinde piyasaya sürülecek. Her iki Pro modeli yeni tasarıma ve OLED ekrana sahip olacak. Yeni iPad mini 7 ve iPad 11’in seri üretimi 2024’ün 2. yarısında gerçekleşecek. Kuo daha önce iPad mini 7’nin 1. çeyrek içinde seri üretime gireceğini tahmin etmişti. Ama bu tahminini değiştirdi. iPad 11’in çıkmasıyla birlikte 9. nesil iPad’in üretimi de sona erecek.

ipad air

11 ve 13 inç’lik Pro modelleri dışında gizemli 14 inç’lik modelden de söz ediliyor. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Kısa süre önce Mark Gurman da Apple’ın iPad planlarından söz etti. Ancak Gurman’ın iPad’lerle ilgili verdiği tarihler ve zaman çizelgesi Kuo’dan biraz daha farklı. Ayrıca yeni 12.9 inç’lik iPad Air’dan da bahsetmiyor.

Honor X50i+ resmen tanıtıldı